Pekoninen carbonara on yksi tunnetuimmista pastaruoista, mutta valitettavasti suurin osa meistä ei osaa valmistaa tätä ruokaa aivan kuten oikeaoppisesti pitäisi.
Katso videolta huippukokki Pekka Terävän vinkit pastan keittämiseen.
Tätä mieltä on ainakin pastamerkki Barilla, jonka tekemässä tutkimuksessa selvisi, että suurin osa kotikokeista sortuu yhteen kardinaalimokaan kyseisen ruokalajin kanssa.
Lähes kaikki kotikokit lisäävät tutkimuksen mukaan carbonaran valmistuksessa joukkoon kermaa, jota ei perinteisestä reseptistä löydy lainkaan. Autenttisessa carbonarassa kananmunat ovat kerman sijaan täydellisen koostumuksen salaisuus.
– Autenttisen carbonaran tekeminen on melko yksinkertaista. Tarvitset vain viisi ainesosaa, eikä kerma ole yksikään näistä, Barillan pääkokki Andrea Tranchero toteaa.
Lisäksi kokki haluaa muistuttaa, että aidon carbonaran tekeminen ei vie kauaa aikaa, vain noin viisitoista minuuttia.
Täydellinen Spagetti Carbonara
160 g spagettia
80 g pekonia
2 keltuaista
60 Pecorino-juustoa raastettuna
pippuria (suolaa)
Keitä spagetti reilussa vedessä, joka sisältää suolaa noin 7 grammaa litraa kohden. Leikkaa tällä välin liha, Italiassa yleensä savustamaton pekoni, ja paista se pannulla ilman öljyä.
Kun pasta on keittynyt al dente, valuta spagetti ja lisää pasta pannulle yhdessä pekonin kanssa. Muista ottaa pastan keitinvettä talteen!
Ota pannu pois levyltä ja lisää joukkoon rakenteeltaan rikotut keltuaiset. Lisää joukkoon ruokalusikallinen tai kaksi pastan keitinvettä saadaksesi kermaisen lopputuloksen. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon juusto, mustapippuri ja mahdollisesti suolaa maun mukaan. Tarjoile kuumana.
Lähde: Dailymail