Pasta carbonara on arki-iltojen helppo herkku. Jos et ole aiemmin kokeillut kotona klassikkopastan valmistamista, tästä hollywoodnäyttelijän helposta reseptistä on hyvä aloittaa.
Arki-iltana ei aina jaksa panostaa ruoanlaittoon. Tällöin kannattaa kokeilla Gwyneth Paltrown It’s All Easy -keittokirjan helppoa ja herkullista pasta carbonara -reseptiä, vinkkaa Popsugar.com. Tarvitset vain spagettia, pekonia, kananmunia ja parmesanjuustoa.
Pasta carbonara Gwyneth Paltrow’n tapaan
Ainekset (4 annosta):
suolaa
120 g pekonia (tai pancettaa), kuutioituna
2 kananmunan keltuaista
1 iso kananmuna
noin 150 g raastettua parmesaania
1 tl vastajauhettua mustapippuria
350 g pastaa (bucatini tai spagetti)
Valmistusohje:
Kuumenna iso kattilallinen suolattua vettä kiehuvaksi pastaa varten.
Paista pekoni rapeaksi, noin 5-7 minuuttia.
Sekoita keskenään munankeltuaiset, kananmuna, parmesaani ja pippuri isossa kulhossa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan, kunnes se on sopivan kypsää (al dente).
Ota talteen 2,5 dl kuumaa pastan keitinvettä. Vesi ei saa olla kylmää, koska "keität" siinä kananmunan.
Valuta pastasta vesi pois. Lisää pasta juuston ja kananmunan joukkoon. Sekoita ainekset kunnolla.
Lisää pekoni paistinrasvoineen kulhoon ja sekoita niin, että pekonit peittyvät. Lisää pastavettä yksi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes kastikkeesta tulee kermainen. Tähän tarvitaan suurin piirtein 0,5 dl vettä.
Voit laittaa sekaan lisää juustoa, pippuria ja suolaa makusi mukaan.
Kokeile myös tätä:
Muutama vinkki
Älä kaada rasvaa pois pekonin paistamisen jälkeen, sillä sen avulla kastikkeeseen saadaan enemmän makua.
Jos haluat kastikkeesta kermaisempaa, lisää 3 munankeltuaista.
Kun sekoitat munat ja parmesaanin, seos näyttää vähän munakokkelilta, mutta älä huoli. Kun lisäät kuuman pastan kananmunasekoitukseen koko ajan sekoittaen, kastike näyttää juuri siltä kuin sen pitääkin.
Lähde: Popsugar.com
* * *
Videolla näytetään, miten mittaat oikean määrän spagettia.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.