30 minuutissa valmistuva supermaukas pasta rikkoo rajoja ja hellii makunystyröitä.
Olen lähtökohtaisesti yksinkertaisten ja autenttisten ruokien ystävä. En tykkää sekoitella makuja ja ruokalajeja yli valtiollisten rajojen ja tyylilajien. Mutta joskus on kiva rikkoa omia ajatusaitoja. Juustoinen taco-pasta osoittautui erittäin maukkaaksi ja helpoksi lohturuoaksi reissusta palatessani. Makua voi säädellä suuntaan jos toiseenkin. Näillä suhteilla pasta oli mausteista, mutta ei tulista. Juustoa voi lisätä reippaammin, jos haluaa siitä makoisan venyvää.
VINKKI! Juustoinen jauhelihatäyte sopii tietenkin loistavasti myös tacojen höysteeksi.
Taco-pasta
4-5 hlölle
400 g naudan jauhelihaa
400 g mieleistä pastaa
1 sipuli, hienonnettuna
1 valkosipuli, hienonnettuna
2 rkl taco-maustetta (ohje alla)
1 tlk tomaatteja
1 tlk chipotle-salsaa (hyvin varustetuista ruokakaupoista)
1 jalapeno, hienonnettuna
1,5 dl raastettua cheddaria
1,5 dl raastettua Monterey Jack -juustoa (tai esim. emmentalia)
korianteria
OHJE: Laita jauheliha pannulle ja pannu kuumenemaan. Lihan ruskistuessa laita pasta kiehumaan. Nakkaa lihan mukaan sipuli- ja valkosipulisilppu. Anna kuullottua pari minuuttia. Mausta taco-mausteella. Kaada sekaan tomaatit ja chipotle-salsa ja hämmennä. Lisää mukaan juustoraaste ja sekoita hyvin. Lisää jalapenoa oman maun mukaan.
Sekoita kastike pastan kanssa ja viimeistele korianterilla.
Taco-mausteseos
1 rkl chilijauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl chilirouhetta
0,5 tl oreganoa
0,5 tl paprikajauhetta
1,5 tl juustokuminajauhetta
1 tl merisuolaa
1 tl mustapippuria, jauhettunaOHJE: Sekoita ainekset kunnolla keskenään.