"Takuulla syksyn paras leivonnainen" – helppo omenaherkku, jota sinun on kokeiltava!

Nanna Rintala valmisti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa torstaina herkullisen omena-toscapiirakan.

– Kun yhdistetään omenapiirakka ja toscakakku saadaan lopputulokseksi herkullinen omena-toscatorttu. Takuulla syksyn paras leivonnainen! Rintala sanoo. 

Rapea toscahuntu omenapiirakan päällä tuo sekä makua että sopivaa purutuntumaa. Lopputuloksena saadaan suolaisen ja makean täydellinen liitto.

Kokeile helppoa reseptiä kotona:

Kun yhdistetään omenapiirakka ja toscakakku saadaan lopputulokseksi herkullinen omena-toscatorttu. Takuulla syksyn paras leivonnainen! Reseptin loihti Nanna Rintala.

Ainekset (8 annosta)

    pohja

    • 75 g voita
    • 2 kananmunaa
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • ½ dl kermaa

    täyte

    • 3-4 pientä omenaa
    • 1 tl kanelia

    pinnalle

    • 50 g voita
    • 3/4 dl sokeria
    • 100 g mantelilastuja
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 1 rkl kermaa

    Valmistusohje

    Kaada taikina halkaisijaltaan 22-24 cm voideltuun irtopohjavuokaan.

    Poista omenista siemenkodat ja kuutioi hedelmät. Levitä omenanpalat taikinan päälle ja ripottele päälle kanelia.

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tortun paistuessa valmista toscakuorrute.

    Mittaa ainekset kattilaan kermaa lukuun ottamatta ja keitä hiljaa kunnes seos hiukan sakenee. Sekoita mukaan kerma. Ota torttu uunista ja nosta uunin lämpötila 220-asteeseen. Levitä toscakuorrute tortun päälle ja paista kauniin väriseksi, 5-10 minuuttia.

     

    Lue myös:

      Parhaat ruokaohjelmat