Olutasiantuntija ja olutliiton entinen puheenjohtaja Heikki Kähkönen paljastaa, miten terassiolut pysyy parhaimmillaan.
Olutasiantuntija Heikki Kähkönen muistuttaa, että terassilla ollessa kannattaa aina tilata pieniä, puolikkaita tuoppeja, koska muuten auringonvalo ja lämpö väljähdyttää oluen. Väljähtyminen tapahtuu jo kymmenessä minuutissa.
Tämän lisäksi tuoppia kannattaa ehdottomasti suojata suoralta auringonvalolta. Tuopin päälle voi laittaa esimerkiksi lasinalusen, sanomalehden tai jopa oman kännykkänsä.
– Saksassa on puukansia, jotka laitetaan tuopin päälle suojaamaan. Ötökät eivät pääse lasiin, eivätkä aromit pääse karkaamaan.
Kähkönen muistuttaa myös, ettei olutta kannata juoda liian kylmänä, vaan 6–8-asteisena. Kotona jääkaapista otettaessa oluen voi siis antaa olla huoneenlämmössä jopa puolisenkin tuntia ennen nauttimista. Olut kannattaa myös kaataa aina lasiin.
– Tölkistä juodessa olut ei pääse oikeuksiinsa, koska nenä on tärkeässä roolissa, Kähkönen perustelee.
Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2015.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.