Tätä olutta et kaupasta saa, mutta tölkillä on hintansa
![Copyright: Shutterstock/Punainen risti. Photographer: Love the wind. Verenluovutus olut](https://im.mtvuutiset.fi/image/8968458/landscape16_9/1600/900/8083ab9f9f531af560c6aa881b74d882/rc/verenluovutus-olut.jpg)
Veripalvelussa tarjotaan Pisara-luovutusolutta verenluovuttajille. Kyse on alkoholittomasta oluesta, jonka tölkkiä korostaa veripisarahahmo.
Erityistä on, ettei Pisaraa voi ostaa, vaan sitä on tarjolla vain luovuttajille.
Vaikka verenluovutuksesta ei maksetakaan korvausta, voi punaisella pisaralla koristellun oluttölkin ajatella maksetun noin puolella litralla ihmisverta – sen verran ihminen luovuttaa kerralla verenluovutuksessa.
Toimittaja kävi ensi kertaa verenluovutuksessa – näin luovutus eteni.
Oluella houkutellaan miehiä auttamaan
Pisara-olut on kesäjuoma, sillä sitä on tarjolla vain sesongin aikana. Luovuttajaolut tuli ensimmäisen kerran tarjolle viime kesänä.
Pisara-oluen tarkoitukseksi on kerrottu saada erityisesti miehiä luovuttamaan verta kesäkaudella.
Vapaaehtoisia verenluovuttajia tarvitaan kesäkaudellakin noin 700 joka päivä, jotta verivarastot säilyvät turvallisella tasolla ja kaikille potilaille riittää verta.
Alkoholiton olut sopii palautusjuomaksi
Veripalvelun mukaan erityisesti kesäisin luovutuksen jälkeen on tärkeää huolehtia riittävästä nesteytyksestä, ja alkoholiton olut soveltuukin Veripalvelun mukaan palautusjuomaksi veren luovutuksen jälkeen.
Alkoholijuomien nauttimista sen sijaan kehotetaan luovutuspäivänä välttämään.
Katso myös video: Noin joka kolmas verenluovutus pelastaa hengen
Nämä kaksi veriryhmää ovat kysytyimpiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Mansikoiden pakastus
-
Kesän helpoin mansikkaviettelys
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uusien perunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje
-
Klassinen mansikkakakku
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku
-
Grillattua varhaiskaalia
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät