Tattijäätelö on suomalaisyrityksen uusin vientiherkku – metsäiset maut herättäneet kiinnostusta aina Japania myöten
Suomen Jäätelön uutuusmaku on kunnianosoitus Suomen metsille.
Tattimuhennos ja -soppa ovat suosittuja herkkuja, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miltä suosittu sieni maistuisi jäätelössä? Nyt sinun ei tarvitse enää arvailla, sillä Suomen Jäätelö on tuomassa kauppoihin melko villiltä kuulostavan uutuuden; tattijäätelön.
Tattijäätelö vastaa Suomen Jäätelön mukaan erinomaisesti vallitseviin ruokatrendeihin; puhtauteen, aitouteen ja luonnon raaka-aineisiin.
Tattijäätelö tullaan yrityksen mukaan esittelemään myös kansainvälisille ostajille, sillä tatti on arvostettu raaka-aine muun muassa Japanissa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa.
Metsämaut kiinnostavat aina Japania myöten
Vanhat klassiset jäätelömaut kuten vanilja ja suklaa ovat toki aina arvossaan, mutta niiden rinnalle halutaan elämyksiä – uusia, erikoisia ja eksoottisia luonnon makuja.
– Tattijäätelö on kunnianosoituksemme Suomen metsille. Se on oiva lisä Suomen Jäätelön metsämakuihin, jotka ovat herättäneet kiinnostusta Keski-Eurooppaa ja Japania myöten, jäätelöräätäli Petri Laukontaus kertoo.
Vaikka jäätelön resepti on tietysti liikesalaisuus, jäätelöraatari paljastaa yhdeksi tämän jäätelön raaka-aineeksi ajan, jota kuluu muihin yrityksen jäätelöihin verrattuna paljon enemmän.
Miehen mukaan jäätelö tarjoaa herkutteluhetken niin arkeen kuin juhlaan, ja jäätelöä voi Laukontauken mukaan nauttia vaikkapa rosmariini-puolukkasiirapin tai peuranfileen kumppanina.
Kuluvalla viikolla tattijäätelö menee myyntiin Keskon jakeluportaaseen, josta se on kauppiaiden tilattavissa paikallisiin Supermarketteihin ja K-kauppoihin.
Lähde: Suomen Jäätelö
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"