Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Innovatiivinen jäätelösarja kauppoihin – suomalaisvalmistaja povaa myyntimenestystä: ”Olemme alkaneet miettiä koko jäätelön konseptia uudelleen”

3kaverinjäätelöt
3 Kaverin Jäätelö
Julkaistu 17.01.2019 10:53

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomalainen 3 Kaverin Jäätelö lanseeraa uuden vähemmän sokeria sisältävän jäätelösarjan. Valmistajat uskovat tuotteilla olevan kysyntää paitsi terveystietoisten, myös ihan tavallisten ihmisten keskuudessa. 

Viime kesänä Makuja.fi uutisoi hyvinvointibuumin kasvattaneen proteiinipitoisten ja vähäsokeristen jäätelöiden suosiota. Innostus ei selvästikään jäänyt yhden kesän mittaiseksi, sillä uusia jäätelöinnovaatioita on jälleen luvassa.

Nyt Kolmen Kaverin Jäätelö on kertonut lanseeraavansa uuden vähemmän sokeria sisältävän tuotesarjan, jonka kaikissa kolmessa jäätelössä on vähintään 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin tavallisissa herkuttelujäätelöissä.

– Uskomme, että sokerin vähentämiselle on kysyntää meidän kaltaistemme, ihan tavallisten ihmisten keskuudessa. Jäätelöntekijöinä koemme myös velvollisuudeksemme tutkia vaihtoehtoja sokerille, yksi kavereista, Heikki Huotari kertoo.

3kaverinjäätelöt

Uutuusmaut saapuvat kauppoihin keväällä.

Keväällä kauppoihin saapuvat uutuudet ovat laktoositon Banaani & Toffee -kermajäätelö, Mango-Passion & Juustokakku -kermajäätelö, sekä vegaaninen Paahdettu Manteli & Toscakastikejäätelö.

Ravitsemustieteilijät apuna kehitystyössä

Tuotekehitykselle vähäsokeristen jäätelöiden kehittäminen on olut iso haaste. Sokerin vähentämisessä jäätelötehtailijat luottivat asiantuntijoiden apuun, ja selvitystyössä mukana oli myös ravitsemustieteilijöitä. Vähemmän sokeria sisältävät jäätelöt on tehty täysin luonnollisista raaka-aineista, kuten valmistajan muutkin jäätelöt.

LUE MYÖS: Tattijäätelö on suomalaisyrityksen uusin vientiherkku – metsäiset maut herättäneet kiinnostusta aina Japania myöten

– Emme halunneet käyttää keinotekoisia makeutusaineita, kuten aspartaamia, joten päätimme korvata tavallista sokeria sokerialkoholeilla, jotka ovat luonnollisia makeuttajia, joita esiintyy monissa vihanneksissa ja hedelmissäkin, Ilkka Wikholm kertoo.

Maku ei ollut ainoa haaste, sillä sokerilla on jäätelössä muitakin tärkeitä rooleja makeuden ohella. Ilman sokeria jäätelöstä tulee helposti rakeista ja kivikovaa.

– Sokerin vähentämisen haaste on johtanut siihen, että olemme alkaneet miettiä koko jäätelön konseptia uudelleen. Ehkäpä tulevaisuudessa näemme jäätelön, joka täyttää kaikki ravitsemustieteilijöiden toiveunet, Heikki maalailee.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja