Vohveleista saa tehtyä syksyisemmän version lisäämällä taikinaan kurpitsasosetta. Vehnäjauhot on tässä reseptissä korvattu gluteenittomilla kaurajauhoilla.
Tällä reseptillä valmistat herkullisia vohveleita, joiden pinta jää rapsakaksi. Tarjoile vaahterasiirapin, marjojen tai vaikka kermavaahdon kanssa!
Gluteenittomat kurpitsavohvelit
5,3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 rkl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
¼ tl jauhettua mausteneilikkaa
1 tl vaniljasokeria
3 isoa kananmunaa
1,6 dl maitoa (myös esimerkiksi mantelimaito käy hyvin)
1,2 dl kookosöljyä
1,2 dl kurpitsasosetta
3 rkl vaahterasiirappia
Sekoita suuressa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä mausteet.
Sekoita keskikokoisessa kulhossa kananmunat, maito, kookosöljy, kurpitsasose sekä vaahterasiirappi. Sekoita, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin.
Kaada nestemäiset ainekset kuivien aineiden sekaan ja sekoita vähän, että ainekset juuri sekoittuvat. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia, jotta kaurajauhot ehtivät imeä itseensä kosteutta. Laita vohvelirauta lämpenemään sillä välin.
Kun taikina on levännyt 10 minuuttia, sekoita vielä kerran. Taikinan kuuluu olla melko paksua. Annostele taikinaa vohvelirautaan.
Kun vohveli on kauniin kultainen ja rapea, ota se jäähtymään esimerkiksi pellille tai ritilälle. Älä kasaa vohveleita heti päällekkäin, koska silloin ne menettävät rapeutensa. Paista loput vohvelit.
Nauti lämpiminä esimerkiksi vaahterasiirapin tai kermavaahdon kera!
Resepti: COOKIE+kate
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.