Poimi vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa suosia niiden rasvaisuudesta huolimatta!
Moni välttelee rasvaa laihtuakseen, mutta raaka-aineen rasvaisuus ei välttämättä kerro koko totuutta sen terveellisyydestä.
Maapähkinävoi
Maapähkinävoi sisältää maapähkinöiden vuoksi hyviä rasvoja, eikä tämä amerikkalaisten suosikkituote ole tästä syystä rasvaisuudestaan huolimatta epäterveellistä. Maapähkinävoi pitää myös nälän erityisen hyvin loitolla sisältämänsä proteiinin vuoksi.
Lohi
Vaikka välttelisi rasvaa, ei lohta tai muita rasvaisia kaloja kannata ylenkatsoa. Lohen sisältämät rasvat ovat niin ikään laadultaan erityisen hyviä etenkin sen sisältämien omega3-rasvahappojen vuoksi.
Oliivi
Oliivit ovat rasvaista herkkua, mutta niiden tulehdusta ehkäisevien vaikutusten vuoksi oliiveja ei ole syytä vältellä ainakaan niiden rasvaisuuden vuoksi. Oliivien on todettu vaikuttavan muun muassa verenpaineeseen sitä alentavasti.
Avokado
Niin ikään avokadojen sisältämä rasva tekee hyvää terveydelle. Lisäksi avokadot sisältävän kuitua, kaliumia sekä C-vitamiinia, jotka kaikki tekevät hyvää terveydelle.
Saksanpähkinät
Saksanpähkinät sisältävät lohen tapaan terveydelle erityisen hyödyllisiä omega3-rasvahappoja. Tästä syystä saksanpähkinöitä ei kannata vältellä, vaikka rasvianen ruoka olisikin karsittu ruokavaliosta.
Pellavansiemenet
Syy siihen, miksi moniin terveysherkkuihin lisätään juuri pellavansiemeniä on se, että niiden sisältämät rasvat ovat erityisen hyvälaatuisia.
Lähde: Blackdoctor