Kun teet perinteisiä, tähdenmuotoisia joulutorttua, millä tavalla teet torttutaikinaan viillot? Tähtitorttujen valmistamiseen on olemassa kaksi koulukuntaa.
Perinteiset tähtitortut valmistuvat helposti, mutta tiesitkö, että ne voi valmistaa kahdella eri tavalla? Oma lukunsa on tietysti se, laittaako marmeladin taitosten alle vai päälle, mutta nyt puhutaan kuitenkin torttutaikinaan tehtävistä viilloista.
Osa kotileipurista valmistaa tähtitortut niin, että viillot tehdään taikinaneliön kulmista keskelle viiltämällä. Toinen valmistustapa on tehdä viillot neliön reunoihin sivujen suuntaisesti. Molemmilla tavoilla saa aikaiseksi tähdenmuotoisia torttuja, mutta ne eroavat kuitenkin hieman ulkonäöllisesti.
Kumpaan joukkoon sinä kuulut? Katso videolta kaksi eri valmistustapaa.