Ota selvää, mistä tunnistat kaupan hedelmäosastolla kypsän ja mehukkaan ananaksen.
Ananaksen valitseminen kaupan hedelmäosastolta voi olla vaikeaa, sillä hedelmä myydään tavallisimmin kokonaisena. Helppojen vinkkien avulla jo ananaksen ulkonäön ja parin pikaisen testin avulla selvitettävissä, mikä tarjolla olevista hedelmistä on se mehukkain.
Arvioi ulkonäkö
Ensimmäinen asia, jonka ananaksen kypsyyden takaamiseksi voi tehdä, on kiinnittää huomiota sen väriin. Kypsä ananas ei ole väriltään vihreä. Mehukkaimmat ananakset ovat väriltään kultaisia. Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, ettei ananaksen pinta ole mistään kohtaan rikki.
Haistele
Kypsä ja mehukas ananas tuoksuu raikkaalle – myös kuoren läpi. Harva tulee ajatelleeksi, että ananaksen kuntoa voi tarkkailla myös tuoksun perusteella, sillä ananaksen kuori ei ole kovinkaan paksu. Jo yksi nuuskaisu paljastaa usein mehukkaimman ananaksen.
Kokeile lehtikikkaa
Ananas myydään usein lehtineen ja tästä voi olla ananaksen kunnon arvioinnissa yllättävää hyötyä. Nykimällä ananaksen sisimpiä lehtiä voi arvioida ananaksen kypsyyttä, sillä lehdet irtoavat kypsästä hedelmästä hyvin helposti. Raa'an ananaksen kanssa saa sitä vastoin usein jopa taistella, ennen kuin sisimmätkään lehdet irtoavat.
LUE MYÖS: Tiesitkö? Baariin kannattaisi ottaa mukaan kokonainen ananas
Katso videolta vinkit tuoreen ananaksen käsittelyyn!
2:08
Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.
MTV LIFESTYLE