Uusavuttomuuden huippu? Ruokakauppa veti croissantit myynnistä erikoisesta syystä
Ruokakauppaketju Tesco on ilmoittanut lopettavansa perinteisten kuunmuotoisten croissantien myynnin, sillä asiakkaiden on liian vaikea levittää niiden päälle hilloa.
Englantilainen ruokakauppaketju Tesco on päättänyt korvata sirpinmuotoiset croissantit suorilla. Erikoiselle päätökselle on lähinnä naureskeltu sosiaalisessa mediassa – erityisesti siksi, että croissant tarkoittaa (kuun)sirppiä ranskaksi.
Kauppaketju kuitenkin perustelee päätöstään sillä, että kolme neljäsosaa asiakkaista haluaa syödä mieluummin suoria voisarvia.
Toimenpiteen syynä on 'levittyvyystekijä', kertoo Harry Jones Tescolta.
– Suurin osa asiakkaista pitää hillon tai muun täytteen levittämistä helpompana suoran muotoisen croissantin päälle yhdellä levittävällä liikkeellä.
Jones selittää, että sirpinmuotoisen croissantin voitelu voi vaatia jopa kolme levityskertaa, jotta leivonnainen olisi täysin valitun täytteen peitossa. Tällöin sivutuotteena saattaa tulla tahmaisia sormia ja pöydänpintoja.
Twitterissä päätöstä on hämmästelty:
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Kuinka esipaistetut leivät valmistetaan? Katso video:
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka