Tämä herkullinen pizza on kevyt ja sopii erityisen hyvin hiilihydraattitietoiselle.
Pizza ei suinkaan ole kiellettyjen ruokien listalla, vaikka yrittäisit keventää ruokavaliotasi. Tämä kasvispohjainen pizza on helppo valmistaa, eikä pohjaan käytetä lainkaan vehnäjauhoja – kevyempi pizzapohja valmistuu nimittäin kukkakaalista. Pizza on sekä vähähiilihydraattinen että vähäkalorinen! Pizza onkin muodostunut maailmalla isoksi hitiksi ominaisuuksiensa vuoksi.
Tämän herkullisen hittipizzan täytteiksi sopivat esimerkiksi tomaatti, juusto ja basilika.
Kukkakaalipizza ei maistu liikaa kukkakaalilta
Puolikkaassa ja vatsaa tehokkaasti täyttävässä kukkakaalipizzassa on noin 272 kilokaloria, joten voit syödä tätä hyvällä omallatunnolla.
Ainekset:
5 dl kukkakaalia raastettuna (noin puolikas kukkakaalin pää)
1 iso kananmuna, kevyesti vatkattuna
2,5 dl raastettua/pilkottua mozzarellaa
2 rkl raastettua parmesania
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Täytteet:
noin 0,5-1 dl tomaattikastiketta
0,5 dl mozzarellaa
2,5 dl kirsikkatomaatteja, puolitettuina
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/4 tl chilihiutaletta
Tuoretta basilikaa
1. Levitä leivinpaperi reunalliselle pellille ja esilämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Raasta kukkakaali ja laita raaste isoon, mikronkestävään kulhoon. Kypsennä kukkakaaliraastetta mikrossa 7-8 minuuttia, tai kunnes se on pehmeää. Anna raasteen jäähtyä.
3. Sekoita jäähtyneen raasteen joukkoon kananmuna, noin 2,5 dl mozzarellaa, parmesanjuusto, suola ja pippuri. Kauli tai taputtele taikina levyksi pellille. Voitele pohja oliiviöljyllä ja paista uunissa 10-15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsynyt kauniin väriseksi.
4. Laita pizzan päälle täytteet: tomaattikastike, mozzarella, tomaatit, valkosipuli sekä chilihiutaleet. Paista pizzaa vielä uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza vielä tuoreella basilikalla ja nauti.
Resepti: Popsugar
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.