M. J. Pizza
Michael Jacksonin esiintyessä kerran Pohjoismaissa muutama teini-ikäinen loi tämän pizzan, siitä nimi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 dl vehnäjauhoja
- 50 g tuorehiivaa
- 3 dl vettä
- 4 rkl oliiviöljyä
- hieman suolaa
- ½ purkkia tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynttä
- 1 tl sambal oelekia
- 2 tl oreganoa
- 2 vihreää paprikaa
- 2 punaista paprikaa
- 2 keltasipulia
- 10 mietoa jalapenochiliä
- 2 dl kivettömiä mustia oliiveja
- 400 g karkeasti raastettua juustoa
Valmistusohje
1. Pizzataikina: Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Liuota hiiva vesitilkkaan, lisää jauhot, öljy, hieman suolaa ja loput vedestä. Vaivaa taikinaksi noin 10 minuuttia, tehosekoittimessa jos sellainen keittiöstä löytyy. Anna taikinan kohota 45 minuuttia.
2. Täyte: Kuori valkosipulinkynnet, poista paprikoista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi, halkaise jalapenot pituussuuntaan. Viipaloi oliivit. Sekoita tomaatit, valkosipulinkynnet, sambal oelek ja oregano tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
3. Kaulitse taikina ison pellin kokoiseksi, asettele pellille leivinpaperin päälle ja taittele taikinalle pienet reunat. Anna kohota vielä 10 minuuttia. Esipaista pizzapohja uunissa, 250 asteessa 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Peitä pizzapohja tomaattisekoituksella ja lisää paprika, sipuli, jalapenot ja oliivit tasaisesti koko pizzalle. Peitä paksulla juustokerroksella. Paista 250 asteessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku