Vain 16 prosenttia suomalaisista toimii oikein – noudatatko tärkeää kalasääntöä?
Benella-kirjolohen lanseeraustilaisuudessa paljastettiin, kuinka paljon suomalaiset syövät oikeasti kalaa.
Tänä vuonna tehdyn kansallisen kalakyselyn mukaan suomalaiset syövät kalaa henkeä kohden vuosittain yhteensä noin 15 kiloa.
– Tavoitteenamme on kasvattaa kotimaisen kirjolohen käyttöä sekä arki- että juhlaruokana, Raisioagron toimitusjohtaja Jarmo Puputti toteaa.
Vain 16 prosenttia suomalaisista syö kalaa useita kertoja viikossa
Benella-kirjolohi on suomalaisten kasvattamaa kalaa, jonka ruokinnassa hyödynnetään Raisioaquan rehuinnovaatiota. Benellan taustalla olevan ruokintakonseptin ansioista maailman luonnonkalakantoja säästetään. Kotimainen kasvatettu kirjolohi on myös WWF:n kalaoppaan vihreällä eli suositeltavien kalojen listalla.
Suositusten mukaan olisi hyvä, että kalaa syötäisiin kaksi kertaa viikossa. Tuoreen kyselyn mukaan suomalaisista 16 prosenttia syö kalaa useita kertoja viikossa ja 34 prosenttia kerran viikossa.
Vastaajista 31 prosenttia kertoi syövänsä kalaa muutaman kerran kuukaudessa. Vain kerran kuukaudessa kalaa kertoi syövänsä 6 prosenttia vastaajista ja tätä harvemmin 8 prosenttia vastaajista.
– Tietoisuus kalan terveysvaikutuksista on hyvällä tasolla, Puputti kertoo.
Kotimaista vai ulkomaista kirjolohta?
Vaikka suomalaiset syövät kalaa henkeä kohden vuosittain yhteensä noin 15 kiloa, on suomalaisen kirjolohen osuus tästä luvusta vain noin yhden kilon.
Kalakyselyssä selvisi, että yhteensä 55 prosenttia suomalaisista syö nimenomaan kotimaista kirjolohta kerran kuukaudessa tai tätä useammin. Kerran viikossa nimenomaan kotimaista kirjolohta ilmoitti syövänsä 11 prosenttia vastaajista.
Lähde: Kansallinen Kalakysely, Omnibus-tutkimus 2015, N:1031, Raisioagro, Benella
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka