Vesimeloni on mitä parhainta kesäherkkua, mutta harva tulee ajatelleeksi, että vesipitoinen ja terveellinen hedelmä sopii erityisen hyvin nautittavaksi myös jäädytetyssä muodossa.
Torkkuja ja nokkosia -blogia kirjoittavan Emmi-Liia Sjöholmin teoksessa Koko perheen kattaus (Atena 2016) esitellään herkullinen vesimeloniresepti, joka sopii toteutettavaksi jokaisessa keittiössä, josta löytyy pakastin. Reseptin toteuttamiseksi tarvitset vain kaksi raaka-ainetta – ja aavistuksen hunajaa, jos olet makean perään!
Vesimelonitikut
6 jäätelöpuikkoa
neljäsosa vesimelonista
1 lime
(2 rkl hunajaa)
Viipaloi vesimeloni ja leikkaa vasta sitten kuoret irti. Poista isoimmat siemenet. Pane viipaleet blenderiin ja purista joukkoon limen mehu ja halutessasi hunaja. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäätelömuotteihin, aseta tikut paikoilleen ja pakasta yön yli.
Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Koko perheen kattaus (Atena 2016)