Yksi Helsingin vanhimmista ravintoloista suljettiin yllättäen
Yksi Helsingin vanhimmista ravintoloista, Kaivopuistossa sijaitseva Kaivohuone, on sulkenut yllättäen ovensa.
Helsinkiläinen ravintola Kaivohuone on lopettanut toimintansa.
– Kaivohuone on suljettu. Kiitos kaikille kuluneista vuosista! Kaivohuoneen sivuilla kerrotan.
Ravintola on yksi Helsingin vanhimmista ja aloitti toimintansa jo vuonna 1838. Arvorakennus on Helsingin kaupunkin omistama ja ravintolatoimintaa siellä on pyörittänyt viimeksi NoHo Partnersin tytäryhtiö.
Jo keväällä 2024 Kauppalehti kertoi Kaivohuoneen vaikeuksista. NoHo Partners kertoi tuolloin, että aikoo luopua Kaivohuoneesta. Vuokrasopimus irtisanottiin keväällä ja se päättyy lokakuun loppuun.
Noho Partnersin toimitusjohtaja Jarno Suominen kommentoi Iltalehdelle, että vuokrasopimus oli yksinkertaisesti liian kallis.
– Kiinteistö on myös niin huonossa kunnossa, ja vuokralaisella oli sopimuksen mukaan niin paljon ylläpitovelvoitteita, että taloudellinen yhtälö meni mahdottomaksi, Suominen kertoo Iltalehdelle.
Suomisen mukaan Helsingin kaupunki ei ollut halukas neuvottelemaan vuokrasopimuksesta. Kaupunki ilmoitti keväällä, että aikoo myydä arvokiinteistöjään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka