Törmäätkö kahviloissa tai hotelliaamiaisilla pahanmakuiseen kahviin? Syy "huonoon" kahviin saattaa löytyä appelsiinimehusta.
Moni nauttii aamupalalla kahvia ja appelsiinimehua. Klassinen yhdistelmä löytyy kotikeittiöiden lisäksi lähes aina niin hotellien kuin kahviloidenkin aamupaloilta. Pauligin päämaistaja Marja Touri sanoo, ettei appelsiinimehua kannattaisi juoda samalla kertaa kahvin kanssa.
– Kuinka moni juokaan aamiaisella kahvia ja mehua ja ihmettelee sen jälkeen, miten pahaa kahvia paikassa tarjotaan, Touri toteaa.
– Mehu tuhoaa kahvin riippumatta siitä, miten hyvää itse kahvi muuten olisi.
Mehun hapokkuus pilaa kahvin maun samalla tapaa kuin hammaspesu tai jogurtti. Hyvän kahvin ystävän kannattaa siis jättää mehu juomatta aamukahvin yhteydessä.
Marja Touri kertoi kahvin mauista Helsinki Coffee Festival -tapahtumassa perjantaina 22. huhtikuuta.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.