Tämä simppeli, supernopea lohipasta oli paras syömäni pasta aikoihin.
En uskalla tilata lohipastaa ravintolassa. Näen mielessäni halvimman mahdollisen kassilohen, jonka ylimerellinen maku taistelee huonommuudesta ylikeitetyn pastan kanssa. Kun lohipastan tekee hyvistä raaka-aineista, osutaan napakymppiin.
Mitä yksinkertaisempi pasta, sitä enemmän raaka-aineiden laatu merkitsee. Itse en ole maistanut koskaan hyvää, vakuumiin pakattua savulohta. Panosta tässä siihen.
Toisaalta, tämä resepti toimii monella joulupöydän tähdekalalla. Kylmäsavulohella, graavilohella, lohirillettellä… Kalan, sitruunan hapon ja kaikkea pyöristävän kerman kombo on uskomattoman toimiva ja helppo.
Lohipasta
400 g tagliatelle-pastaa
200 g lämminsavulohta
1 sitruunan mehu
2 dl kermaa
50 g voita
suolaa
(höysteeksi tilliä, persiljaa, kevätsipulia)
OHJE: Laita pastavesi kiehumaan kattilaan. Sen kiehuessa lisää suola (1 rkl/ 1 l / 100 g pastaa).
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää pasta kiehumaan kattilaan.
Sulata pannulla voi. Lisää pilkottu lohi. Anna lämmetä minuutin. Lisää sitruunan mehu, sekoita ja anna hautua minuutti. Lisää sekaan kerma. Anna lämmetä, kunnes pasta alkaa olla al dente.
Valuta pasta ja lisää kermaiseen lohikastikkeeseen. Sekoita mukaan tilliä, persiljaa ja/tai kevätsipulia. Tarjoile.