Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!
Helppo pastavuoka maistuu seuraavanakin päivänä.
Ruoan kokkaaminen arkisin tuntuu välillä ylivoimaisen hankalalta, jolloin parasta on tehdä kerralla hieman isompi satsi.
Tämän Delishin reseptin mukaan valmistetusta Kana Alfredo -vuoasta pariskunta syö helposti kolmekin päivää.
Vaikka ainesosaluettelo saattaa näyttää pitkältä, käytännössä tämä on vain hieman hiotumpi versio makaronilaatikosta – ja kuinka herkullinen versio! Juuston ystävät eivät jää taatusti kylmäksi, kun vuokaa ovat mehevöittämässä sekä parmesaani että mozzarella.
Kana Alfredo -vuoka
(6 annosta)
450 g pennepastaa
4 rkl voita + lisää paistoastian voiteluun
2 rkl oliiviöljyä
450 g kanan rintafilettä
1 tl italialaista maustesekoitusta
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl kuohukermaa
3,5 dl maitoa
reilu 1 dl parmeesaania raastettuna
2,5 dl mozzarellaraastetta
0,5 dl tuoretta persiljaa silputtuna
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti al dente -kypsyiseksi, valuta ja aseta syrjään odottamaan.
2. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele suuri uunivuoka voilla. Kuumenna suurella paistinpannulla öljy ja paista kana kypsäksi. Mausta italialisella mausteseoksella, suolalla sekä pippurilla. Siirrä kana syrjään ja odota viitisen minuuttia, ennen kuin leikkaat fileet viipaleiksi.
3. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna se taas keskilämmölle. Nakkaa pannulle voi sulamaan ja lisää joukkoon sitten valkosipuli. Kuumenna puolisen minuuttia. Lisää pannulle sitten jauhot ja sekoita hyvin. Kypsennä, kunnes seos on kullanruskeaa ja hieman kuplivaa. Sekoita joukkoon pienissä erissä kerma ja maito, koko ajan sekoittaen.
4. Anna kastikkeen poreilla hiljakseen ja sekoita joukkoon sitten parmesaani. Anna poreilla, kunnes kastike hieman paksuuntuu, noin minuutin ajan ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita isossa kulhossa pasta, kana ja kastike. Levitä noin puolet seoksesta uunivuokaan ja ripottele päälle sitten puolet mozzarellaraasteesta. Lisää vuokaan sitten loput pasta-kanaseoksesta ja päällimmäiseksi vielä kerros mozzarellaraastetta.
6. Kypsennä uunissa, kunnes juusto on sulanut, noin 15 minuutin ajan.
7. Ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti