Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!

0:45img
Onko kaupasta ostamasi broileri "limaista"? Tee näin ennen paistoa
Julkaistu 16.11.2021 16:50

Emmi Niiniaho

Helppo pastavuoka maistuu seuraavanakin päivänä.

Ruoan kokkaaminen arkisin tuntuu välillä ylivoimaisen hankalalta, jolloin parasta on tehdä kerralla hieman isompi satsi.

Tämän Delishin reseptin mukaan valmistetusta Kana Alfredo -vuoasta pariskunta syö helposti kolmekin päivää.

Kana alfredo -vuoka, pastavuoka

Kana Alfredo -vuoka maistuu lämmitettynä myös seuraavana päivänä.

Vaikka ainesosaluettelo saattaa näyttää pitkältä, käytännössä tämä on vain hieman hiotumpi versio makaronilaatikosta – ja kuinka herkullinen versio! Juuston ystävät eivät jää taatusti kylmäksi, kun vuokaa ovat mehevöittämässä sekä parmesaani että mozzarella.

Kana Alfredo -vuoka

(6 annosta)
450 g pennepastaa
4 rkl voita + lisää paistoastian voiteluun
2 rkl oliiviöljyä
450 g kanan rintafilettä
1 tl italialaista maustesekoitusta
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl kuohukermaa
3,5 dl maitoa
reilu 1 dl parmeesaania raastettuna
2,5 dl mozzarellaraastetta
0,5 dl tuoretta persiljaa silputtuna

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti al dente -kypsyiseksi, valuta ja aseta syrjään odottamaan.

2. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele suuri uunivuoka voilla. Kuumenna suurella paistinpannulla öljy ja paista kana kypsäksi. Mausta italialisella mausteseoksella, suolalla sekä pippurilla. Siirrä kana syrjään ja odota viitisen minuuttia, ennen kuin leikkaat fileet viipaleiksi.

3. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna se taas keskilämmölle. Nakkaa pannulle voi sulamaan ja lisää joukkoon sitten valkosipuli. Kuumenna puolisen minuuttia. Lisää pannulle sitten jauhot ja sekoita hyvin. Kypsennä, kunnes seos on kullanruskeaa ja hieman kuplivaa. Sekoita joukkoon pienissä erissä kerma ja maito, koko ajan sekoittaen.

4. Anna kastikkeen poreilla hiljakseen ja sekoita joukkoon sitten parmesaani. Anna poreilla, kunnes kastike hieman paksuuntuu, noin minuutin ajan ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

5. Sekoita isossa kulhossa pasta, kana ja kastike. Levitä noin puolet seoksesta uunivuokaan ja ripottele päälle sitten puolet mozzarellaraasteesta. Lisää vuokaan sitten loput pasta-kanaseoksesta ja päällimmäiseksi vielä kerros mozzarellaraastetta.

6. Kypsennä uunissa, kunnes juusto on sulanut, noin 15 minuutin ajan.

7. Ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua.

Kokeile myös: Hannan himonuudeleissa on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset: "Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee..."

Lähde: Delish

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka