Jutta Leerdam, 25, sai "puukosta selkään" – megatähdelle jyristiin: "Nämä ovat seuraukset"

Supersuositun pikaluistelutähti Jutta Leerdamin ja Jumbo-Visma-tallin yhteistyö päättyi yllättäen. Leerdamille jäi tästä paha maku.

Alankomaalainen Leerdam liittyi Jumbo-Visman riveihin vuonna 2022. Kuusi maailmanmestaruutta urallaan voittaneen pikaluistelijan sopimus suuren alankomaalaistallin kanssa umpeutui huhtikuun alussa, mutta yhteistyön odotettiin jatkuvan.

Toisin kuitenkin kävi.

Jumbo-Visman taloudellinen johtaja Sven Kramer kertoi De Telegraafille, että Jumbo-Visma oli tehnyt Leerdamille "erittäin mukavan tarjouksen" yhteistyön jatkamisesta. Leerdamin sitoutuminen ei kuitenkaan tuntunut riittävältä menestyksekkäälle yhteistyölle, ja Jumbo-Visma päätti lopettaa neuvottelut.

– Kukaan ei ole suurempi kuin joukkue, ja nämä ovat seuraukset, Kramer jyrisi De Morgen -lehden mukaan.

– Joko olet sitoutunut tai et ole.

Kramer korosti, että Jumbo-Vismalla halutaan, että kaikki luovivat samaan suuntaan.

Raskaita viikkoja

25-vuotias Leerdam kirjoitti Instagramissa "tarvitsevansa jotain erilaista tässä kohtaa uraansa".

– Minulla oli raskaita viikkoja tätä ajatellen, koska olympialaisiin on kaksi vuotta aikaa. Olen kuitenkin aina seurannut vaistoani ja sydäntäni, ja tiedän, mitä haluan tehdä seuraavaksi, Leerdam kommentoi.

De Telegraafin haastattelussa uutta tallia etsivän Leerdamin pettymys ei jäänyt epäselväksi.

– Tapa, jolla tästä kommunikoitiin, tuntuu puukolta selkään, Leerdam sanoi.

Suosittu tähti

De Morgen huomauttaa, että Leerdamin viime talvi ei mennyt odotusten mukaisesti ja hänellä oli nilkkaongelmia. Leerdam saavutti kuitenkin tänä vuonna kaksi MM-pronssia, yhden sprintistä ja yhden 1 000 metriltä.

Leerdamin luonnehdittiin olleen myös Jumbo-Visman suuri keulakuva vähemmän tunnetuiksi ja vähemmän menestyneiksi kuvailtujen muiden luistelijoiden joukossa.

Leerdam on pikaluistelun kuusinkertainen maailmanmestari. Pekingin olympialaisista 2022 hän saavutti hopeaa 1 000 metriltä.

Leerdamilla on Instagramissa 4,3 miljoonaa seuraajaa. Hän seurustelee nykyään yhdysvaltalaisen sosiaalisen median tähden ja nyrkkeilijän Jake Paulin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat