MasterChef Suomi: Omenablondie, Josen resepti

MasterChef_EPS13_annos_JOSE_kuva_juuli_aschan_sveins_7936 (1)

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Blondiet

  • 50 g voita
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 2 honey crisp omenaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus merisuolaa
  • 1 tl kanelia
  • 150 g ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g voita
  • 4 rkl vaahterasiirappia

Mascarponekreemi

  • 100 g mascarponea
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria

Karamelliomenat

  • 1 Honey Crisp omena
  • 100 g sokeria

Annoksen kokoaminen

  • 1 Granny Smith omena

Valmistusohje

BLONDIET: Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja anna paahtua hieman tummaksi. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi ruokosokeri. Sekoita ruokosokeri, kananmuna ja sulatettu voi. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään kevyesti. Kaada uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

KUORRUTUS: Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto ja vaahterasiirappi pehmeäksi massaksi.

MASCARPONEKREEMI: Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään tekeytymään.

KARAMELLIOMENAT: Laita sokeri sulamaan teflonkattilaan ja lisää pieni tilkka vettä. Kun sokeri on sulanut ja väri tummentunut niin lisää omenat ja anna kiehua 30 sekuntia sokerissa.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Levitä kuorrute jäähtyneen blondien päälle ja aseta annospala lautaselle. Pursota mascarponekreemi blondien viereen ja lisää karamelliomena nojaamaan blondieen. Leikkaa vielä raakaa omenaa hienoksi kuutioksi tai tikuiksi ja lisää annokseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!