Christian Heljanko ehti jo nollata Pelicans-sankarin paraatipelastuksellaan – makea revanssi koitti pian: ”Yksi uran hienoimmista”

Patrik Carlsson niittaa jatkoajalla Pelicansille 2-1-voittomaalin 1:47
Patrik Carlsson nousi Pelicansin sankariksi SM-liigan kolmannessa finaaliottelussa.

Pelicansin ruotsalaistähti Patrik Carlsson oli Tapparaa vastaan pelatun kolmannen finaaliottelun jatkoerissä tapahtumien keskipisteessä.

Carlssonilla oli ensimmäisessä jatkoerässä tuhannen taalan paikka lyödä voittomaali Tapparan verkkoon, mutta Christian Heljanko esti ruotsalaisen yritykset ilmiömäisellä tuplatorjunnallaan.

Kokeneen ruotsalaisen ei tarvinnut kuitenkaan jäädä harmittelemaan hukattua huippupaikkaa, sillä toisessa jatkoerässä kiekko löysi Carlssonin lavasta tiensä Heljangon selän taakse.

– Tietysti on hienoa nousta esiin ja tehdä tuollainen maali. Se oli hieno esityö Ryanilta (Lasch) ja Lasse (Lars Bryggman) voitti kamppailun maalin takana saadakseen kiekon Ryanille. Se oli hieno peli koko ketjulta, Carlsson kuvailee voittomaaliaan.

Carlsson on voittanut urallaan neljä CHL-mestaruutta ja kaksi SHL-mestaruutta, joten hän tietää paremmin kuin hyvin, mitä voittamiseen vaaditaan. Vaikka palkintokaapista löytyy jo jalometallia, saattoi Tampereella tehty voittomaali olla yksi uran hienoimmista.

– Sanoisin niin. On hieno fiilis tehdä maali finaalissa jatkoajalla. Luultavasti yksi urani hienoimmista.

Carlssonin maalin myötä Pelicans kavensi otteluvoitot 1-2:een. Lahtelaiset ovat parantaneet peliään finaalisarjan edetessä, mikä poiki nyt palkinnon.

– Minusta me nostimme paljon tasoamme. Pelasimme enemmän siten, miten haluamme pelata. Pelasimme enemmän viisikkona, voitimme enemmän kaksinkamppailuita ja olimme vahvoja maalin edustalla. Paransimme pelin edetessä ja minusta me ansaitsimme voiton, Carlsson summaa.

– Meillä on ollut joukkueen keskuudessa hyvä fiilis koko vuoden. Tiedämme, että voimme pelata hyvin. Tämä oli askel eteenpäin. 

Tapparan tähtivahti Christian Heljanko venyi uskomattomaan torjuntaan jatkoerässä 0:46
Tapparan tähtivahti Christian Heljanko esitti ilmiömäisen torjunnan kolmannen finaaliottelun jatkoerässä.

Lue myös:

    Uusimmat