Pikkulapsella todettiin koronavirustartunta Jyväskylässä – 72 päiväkotilasta karanteeniin

Ravintolat kiinni, sulut takaisin ja väkimäärä minimiin – nämä maat palauttavat koronarajoituksia 2:57
Katso videoraportti: Näissä maissa palautetaan koronarajoituksia pahentuneen tautitilanteen takia.

Jyväskyläläisen yksityisen Touhula-päiväkoti Mannisenmäen lapset ja henkilökunta on asetettu karanteeniin päiväkodissa havaitun koronavirustartunnan takia, kertoo Jyväskylän kaupunki tiedotteessaan.

Koronavirustartunta todettiin päiväkodissa hoidossa ollella lapsella, kertoo Touhula varhaiskasvatus Oy:n liiketoimintajohtaja Sari Saari MTV Uutisille.

Tartunnan seurauksena karanteeniin on asetettu 72 lasta ja 17 henkilökuntaan kuuluvaa aikuista.

– Lapsi oli viimeksi 7.7. tiistaina päivähoidossa. Tänään saimme tiedon, että koronatulos oli positiivinen, Saari kertoo.

Jyväskylän kaupungin vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kertoo STT:lle, että tartunnan saanut lapsi oli ollut päiväkodissa hoidossa vähäoireisena muutaman päivän. 

Saaren tiedossa ei vielä ole, kuinka perheet ovat ottaneet uutisen koronatartunnasta ja -karanteenista vastaan. Päiväkoti on informoinut asiakasperheitä tilanteesta omalla viestillään, ja tieto perheille on lähetetty liki samaan aikaan lehdistötiedotteen kanssa.

Päiväkoti desinfoidaan huolella

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat olleet yhteydessä lasten huoltajiin ja henkilökuntaan perjantain 10.7. aikana ja ohjeistaneet karanteenista. Terveydenhuolto on lisäksi antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. 

Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kaksi viikkoa viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta. Sen tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä katkaisemalla tartuntaketju.

Mannisenmäen päiväkoti desinfioidaan huolella viikonlopun aikana.

– Näillä näkymin saamme järjestettyä perheille päivähoidon ensi viikolla. Päiväkodin johto on asiasta yhteydessä perheisiin, Saari sanoo.

Loman tai muun poissaolon jälkeen päiväkotiin palaavien hoitopaikkajärjestelyistä tiedotetaan perheitä suoraan päiväkodista, kertoo Jyväskylän kaupunki. 

*Päivitys kello 21.41: Lisätty tietoja Sari Saaren haastattelun perusteella. Otsikkoon päivitetty tieto, että sairastunut oli lapsi.

Lue myös:

    Uusimmat