HIFK:lle kova menetys – Suomen mestari siirtyy ulkomaille

Muu pelitapahtuma: HIFK - Ässät 4:06
Katso: Eetu Koivistoinen tälläsi tammikuussa näyttävällä maalilla hattutempun kasaan Ässiä vastaan.

Eetu Koivistoinen siirtyy Ruotsin jääkiekkoliiga SHL:ssä pelaavaan Luulajaan kaksivuotisella sopimuksella. Sopimus ulkomailla on 28-vuotiaalle suomalaishyökkääjälle uran ensimmäinen.

Koivistoinen kiekkoili viimeiset kolme kautta Helsingin IFK:ssa, jolle tähtihyökkääjän lähtö on tuntuva isku. 

HIFK-kausiaan ennen Koivistoinen pelasi Rauman Lukossa, jonka hän tähditti SM-liigan pudotuspelikevään 2021 pisteykkösenä Suomen mestaruuteen.

Tällä sesongilla Koivistoinen naputti HIFK:ssa 47 runkosarjaotteluun 35 (19+16) tehopistettä. Seitsemän pudotuspelimatsia toivat kaksi syöttöpinnaa.

"Täydellinen paikka minulle"

Koivistoinen sanoi Luulajan tiedotteessa kuulleensa seurasta vain hyvää. Hän myös muistutti, että seurassa on kiekkoillut historian saatossa lukuisia suomalaisia pelaajia hyvällä menestyksellä.

– Uskon siis, että tämä on täydellinen paikka minulle nyt, kun pelaan ensimmäistä kertaa Suomen ulkopuolella, Koivistoinen kommentoi.

Koivistoinen vakuutti, että häneen voidaan luottaa ”vahvana ja vakaana kahden suunnan keskushyökkääjänä, joka todella rakastaa tehdä maaleja”.

Luulajan ensi kauden suomalaismiehistöön kuuluu toistaiseksi myös seurassa jatkava puolustaja Oskari Laaksonen. Antti Alamäki jatkaa valmennusryhmässä apuvalmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat