TPS-hyökkääjältä täydellinen aivopieru – Tapparalle avautui satumainen tilaisuus

TPS-hyökkääjä Viljami Marjalalta totaalinen aivopieru 2:40
Viljami Marjalan aivopieru tuo Tapparalle kahden miehen ylivoiman.

Tappara johtaa viidettä puolivälieräottelua TPS:ää vastaan kahden erän jälkeen maalein 3-1. Lisäksi tamperelaiset pääsevät pelaamaan kolmannen erän alkajaisiksi kahden miehen ylivoimalla lähes kahden minuutin ajan.

Toiseen erään lähdettiin Tapparan 20-johdossa, mutta TPS avasi iski nopeasti takaisin. Vajaat neljä minuuttia oli pelattu, kun Markus Nurmi laukoi kavennuksen Viljami Marjalan syötöstä.

Voit katsoa Nurmen maalin alla olevalta videolta.

TPS tekee 2-1 maalin ylivoimalla 1:09

Tappara tuplasi johtonsa erän lopulla ylivoimalla. Reilut viisi minuuttia oli pelaamatta, kun Anton Levtchi löysi satumaisella syötöllä Veli-Matti Savinaisen, joka pääsi puttaamaan kiekon tyhjään maaliin.

Voit katsoa Savinaisen maalin alla olevalta videolta.

Tappara tekee 3-1 maalin ylivoimalla 1:27

Erä päättyi hämmentävään tilanteeseen. TPS:n Max Lindroth kaatoi Savinaisen jäähyn arvoisesti, ja tuomari nosti kätensä pystyyn. Kiekko ajautui Marjalalle, joka otti sen haltuunsa ja sutaisi toisella kosketuksella päätyverkkoihin ilmeisesti olettaen pelin olevan jo vihelletty poikki.

Pienen neuvonpidon jälkeen tuomaristo lähetti kuitenkin myös Marjalan kahden minuutin rangaistukselle pelin viivyttämisestä. Sääntökirjan mukaan kiekon tahallisesti katsomoon lyövää pelaajaa rangaistaan pienellä rangaistuksella, vaikka teko tapahtuisi vihellyksen jälkeen.

Voit katsoa tämän tilanteen pääkuvan paikalla olevalta videolta.