Ukrainan maatalousministeri vangittu korruptiosta epäiltynä

Ukrainan maatalousministeri Mykola Solskyi vangittiin korruptiosta epäiltynä, kertoivat ukrainalaissyyttäjät eilen torstaina. Myöhemmin samana päivänä uutisoitiin, että Solskyi oli päässyt vapaaksi takuita vastaan.

Ministeriä epäillään yli seitsemän miljoonan dollarin arvoisen maa-alueen laittomasta haltuunotosta aikana, jolloin hän toimi suuren maatalousyrityksen johtajana ja Ukrainan parlamentin jäsenenä.

Mykola Solskyi pääsi vapaaksi maksettuaan 1,8:aa miljoonaa euroa vastaavan takuusumman.

Solskyi antoi eroilmoituksensa aiemmin tällä viikolla. Takuiden maksamisen jälkeen maatalousministeriö kuitenkin ilmoitti torstaina, että Solskyi jatkaa tehtäviensä hoitamista maatalous- ja elinkeinoministerinä.

Syyttäjien mukaan korruptionvastainen tuomioistuin oli määrännyt Solskyin pidettäväksi vangittuna 24. kesäkuuta asti.

Useita muitakin epäiltyjä

Syyttäjät kertovat, että saman jutun korruptiotutkintaan liittyy useita muitakin epäiltyjä, joista osa on valtion virkamiehiä.

Solskyi valittiin Ukrainan parlamenttiin vuonna 2019. Maatalousministeriksi hänet nimitettiin maaliskuussa 2022.

Ukrainassa on ilmennyt useita korruptiotapauksia Venäjän aloitettua laajan hyökkäyksensä maahan helmikuussa 2022. 

Paljastuneissa korruptiotapauksissa on enimmäkseen ollut mukana alemman tason virkamiehiä, ja ne ovat liittyneet armeijan hankintoihin.

Viime syksynä presidentti Volodymyr Zelenskyi irtisanoi silloisen puolustusministerin Oleksi Reznikovin sen jälkeen, kun puolustusministeriöstä oli paljastunut lukuisia korruptioskandaaleja.

Lue myös:

    Uusimmat