Valko-Venäjän oppositiojohtaja pilkkaa Lukashenkan väitteitä: "Hänellä on pääsy vaihtoehtoiseen todellisuuteen"

Valko-Venäjän oppositio pilkkaa maan presidentin Aljaksandr Lukashenkan väitettä siitä, että oppositio suunnittelisi alueen haltuunottoa Valko-Venäjän länsiosassa.

Maanpaossa olevan oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskajan avustaja Franak Viacorka kommentoi uutistoimisto Reutersille, että psykoterapeutin olisi hyvä kommentoida Lukashenkan väittämää alueiden valtauksesta.

– Mielestäni olisi psykoterapeutin tehtävä kommentoida Lukashenkaa. Hän elää omassa maailmassaan, ja näyttää siltä, että hän on menettämässä yhteyden todellisuuteen, Tsihanouskajan avustaja kommentoi uutistoimistolle.

Oppostion mukaan väite on presidentin epätoivoinen yritys palauttaa maan sisäistä luottamusta häneen, mutta myös näyttää muille, että hänellä on kannattajia.

"Pääsy vaihtoehtoiseen todellisuuteen"

Aljaksandr Lukashenka väitti torstaina myös, että maa on torjunut Minskiin kohdistuneen droonihyökkäyksen, joka tehtiin Liettuasta käsin. 

Liettuan armeijan tiedottajan mukaan Liettua ei ole tehnyt, eikä ole tekemässä mitään vihamielisiä toimia muita valtiota vastaan.

Oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja on myös kommentoinut asiaa lyhyesti viestipalvelu X:ssä.

– Kuulitko droonihyökkäyksestä? Et? Ei myöskään kukaan muu, paitsi diktaattori. Näyttää siltä, että hänellä on pääsy vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jota me emme näe. Ehkä hän on alkanut uskoa omaan hölynpölyynsä ja disinformaatioonsa.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat