Huomenta Suomessa testattiin ilmasta valmistettua ruokaa

Kokkailua ilmasta valmistettavasta uuselintarvikkeesta 9:08 Kokkailua ilmasta valmistettavasta uuselintarvikkeesta
Kokkailua ilmasta valmistettavasta uuselintarvikkeesta.

Suomalaisyritys kehitti proteiinin, jolla voi korvata esimerkiksi maidon tai kananmunan ja jota valmistetaan kaasufermentaation avulla – raaka-aineinaan ilma ja sähkö.

Suomalaisyritys Solar Foods on kehitellyt ennennäkemättömän tavan valmistaa ruokaa.

Nyt yritys on päässyt pisteeseen, jossa heidän kehittelemäänsä proteiinia on myynnissä jo Singaporessa ja tavoitteena on, että se pääsisi markkinoille myös Yhdysvalloissa tämän vuoden jouluksi. Euroopan Unionin alueen markkinoille proteiinin toivotaan pääsevän vuoden 2025 lopulla.

Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka kertoi MTV Uutisille vuonna 2021, että Solein-proteiinia on tarkoitettu käytettävän ennemminkin ruokatuotteiden raaka-aineena kuin tuoda markkinoilla sellaisenaan.

Keittiömestari Miikka Manninen valmisti Huomenta Suomen lähetyksessä juontaja Niina Backmanille kolme annosta, joissa oltiin hyödynnetty Solein-proteiinia

– Siis tämähän on ihan taivaallista, Backman toteaa Solein-proteiinilla ryyditettyä kurpitsakeittoa maistaessaan.

Katso yllä olevalta videolta, miten Solein-proteiini valmistetaan ja millaisissa ruoissa se keittiömestarin mukaan toimii erityisen hyvin.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.