Gazpacho ja avokado-kurkkusalaatti
On totinen ilo silmälle nähdä punaisen gazpachon valuvan vihreän avokadotahnan yli. Yksinkertaista, mutta aplodeja aiheuttavaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Keitto
- 1 kurkku
- 2 paprikaa, keltainen ja punainen
- 6 luumutomaattia
- 1 ½ salottisipuli
- 1 ½ valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 dl tomaattimehua
- 1 rkl punaviinietikkaa
- suolaa ja tabascoa
Salaatti
- ½ kurkku
- 3 avokadoa
- 2 tl limettimehua
- ½ jalapeno
- 1 rkl tuoretta korianterisilppua
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja halkaise kurkku pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa pienemmäksi. Halkaise paprikat ja leikkaa palasiksi. Jaa tomaatit lohkoiksi. Kuori ja viipaloi salotti- ja valkosipuli. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi palko.
2. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä. Lisää paprikat ja kurkku ja paista niitä muutama minuutti. Sekoita joukkoon tomaatit, tomaattimehu ja viinietikka. Kiehauta ja anna poreilla 5 minuuttia. Soseuta keitto mikserissä, siivilöi se ja siirrä jääkaappiin.
3. Kun keitto on kylmää, mausta se suolalla ja tabascolla. Huom! Muista, että myös avokadosalaatissa on chiliä, joten älä mausta keittoa liian tuliseksi. Jos haluat lisää happamuutta keittoon, lisää viinietikkaa tai tilkka limettimehua.
4. Salaatti: Kuori kurkku ja poista siitä siemenet, leikkaa kurkku pikkukuutioiksi. Silppua jalapeno pieneksi. Halkaise avokadot, poista siemenet ja soseuta malto karkeasti haarukalla. Sekoita joukkoon limettimehu ja kurkkukuutiot, mausta jalapenolla, korianterilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät