Kasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekin
Julkaistu
Kasvismakaronilaatikko, joka maistuu myös lapsille! Ruokakirjoittaja ja -toimittaja Satu Koiviston makaronilaatikkoon ujutetaan kokonainen kesäkurpitsa makoisan tomaattikastikkeen joukkoon. Kokeile ja ylläty!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 isoa sipulia
- 1 jättikesäkurpitsa (noin 600 g, ei ole tarkkaa)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
- n. 2 dl vettä tomaattipurkkien huuhtelemiseen
- 1 1/2 dl kuivattuja punaisia linssejä
- 15 salvian lehteä
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl suolaa
- 400 g makaronia
- öljyä vuoan voitelemiseen
- 2 dl raastettua juustoa (esim. vanha gouda, gruyère)
Valmistusohje
Kasvismakaronilaatikko valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja raasta kesäkurpitsa kuorineen karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää jeera ja paista minuutti koko ajan sekoitellen. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes se muuttuu raukeaksi. Lisää kesäkurpitsaraaste ja nosta hiukan lämpöä. Paista, kunnes kesäkurpitsa alkaa tarrautua kiinni kattilan pohjaan, noin vartti.
- Lisää paseerattu tomaatti kattilaan. Huuhtele molemmat purkit vedellä ja lisää vesi kattilaan.
- Huuhtele punaiset linssit ja lisää kattilaan. Hienonna salvianlehdet ja lisää kattilaan. Lisää vielä kaprikset ja suola.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike paksuuntunut.
- Voitele uunivuoka ja kaada makaronit vuokaan (29 x 24 cm). Sekoita kastike tasaisesti makaroneihin ja varmista, että makaronit ovat kastikepinnan alla. Jos näin ei ole, lisää tilkka vettä.
- Lisää pinnalle juustoraaste.
- Paista kasvismakaronilaatikoa 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto muuttuu kauniin ruskeaksi, noin puoli tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin