Makaronilaatikko pekonin kera
Parhaiten tähän ruokaan sopivat vanhanaikaiset sarvimakaronit, mutta oikeastaan kaikenlainen pasta käy. Jos sinulla on tähteeksi jäänyttä spagettia, leikkaa se lyhyiksi pätkiksi ja käytä laatikkoruokaan.
Neljälle
- 3 dl makaroneja
- 1 rkl rypsiöljyä
- hiven muskottiraastetta
- 1 sipuli silputtuna
- 1 paketti pekonisuikaleita
- 1 dl vahvaa juustoraastetta
- 3 dl maitoa
- 3 munaa
- suolaa
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Sekoita makaroneihin öljy ja ripaus raastettua muskottia. Lisää makaroneihin sipulisilppu, pekonisuikaleet sekä juustoraaste ja sekoita. Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan.
2. Vatkaa yhteen maito ja munat, suolaa ja kaada vuokaan makaronin päälle. Puuteroi pinta paprikajauheella.
3. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniinvärinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät