MasterChef Suomi: Värikäs kesäkeitto aurajuustolla ja yrttiöljypisarat, Pilvin resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.
Ainekset
- 1,5 dl kuohukermaa
- 2 dl valmista kasvislientä
- 3 kpl kiinteää perunaa
- 1 kpl oranssi porkkana
- 1 kpl keltainen porkkana
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl parsakaali
- ½ kpl romanesco violetti kukkakaali
- Kourallinen sokeriherneitä
- n. 1 rkl voita
- 85 g aurajuustoa
Yrttiöljy
- 0.25 dl öliiviöljyä
- 0.25 dl rypsiöljyä
- 1 ruukku villirucolaa
- 1 ruukku persiljaa
- Suolaa myllystä
Koristeluun
- Syötävä orvokki
- 1 kpl retiisi
Valmistusohje
Laita kasvisliemi ja kuohukerma kattilaan kuumenemaan. Kuori porkkanat ja perunat. Paloittele perunat noin sentin kuutioiksi ja leikkaa porkkanoiden pituussuuntaisesti pienet v-viillot, niin että kun leikkaat porkkanat siivuiksi, niistä muodostuu kukkasia. Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota se voissa.
Leikkaa parsakaalin ja romanesco kukkakaalin kukinnot pieniksi nupuiksi. Laita kiehuvaan liemeen ensin porkkanat, sitten perunat, keitä juureksia hetki ennen kuin lisäät kuullotetut sipulit ja lopuksi kaalien nuput ja sokeriherneet. Kun kasvikset on kypsiä, siivilöi liemi erikseen toiseen kattilaan. Paloittele aurajuusto liemen joukkoon. Käytä keitetty aurajuustoliemi blenderissä ja kaada kasvisten päälle.
Laita yrtit (villirucola, persilja ja halutessasi muita yrttejä) blenderiin, kaada päälle rypsiöljyä ja Borges oliiviöljyä, lisää pieni pyöräytys suolaa myllystä ja aja tasaiseksi yrttiöljyksi. Koristele annos yrttiöljyllä, tuoreella persiljanupulla, retiisisiivuilla ja syötävillä orvokeilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Voileipäkakkusushit
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät