Uunijuurekset joulupöytään – helppo vaihtoehto joululaatikoille
Joulupöydässä voit erilaisten laatikkoruokien lisäksi tai tilalla tarjota myös uunijuureksia. Jouluista makua niihin saat mausteilla. Ruusukaalit antavat kivaa väriä ja antavat makua. Punajuuret kannattaa lisätä joukkoon viimeisenä, jotta ne eivät värjää muita kasviksia. Lisää joukkoon tähtianis ja kanelitanko.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 10min
- Annosmäärä: 4–6 annosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 1 iso palsternakka
- 2-3 porkkanaa
- 1 iso lanttu
- 200 g ruusukaalia
- 5–6 keskikokoista punajuurta
- nokare voita
- 2–3 rkl fariinisokeria tai hunajaa
- yhden appelsiinin kuoriraaste
- yhden appelsiininmehu
- ¼ tl suolaa
- 2 tähtianista
- 1 kanelitanko
- (1 dl vettä)
Valmistusohje
Joulun uunijuurekset valmistuvat näin:
- Kuori palsternakka, porkkanat ja lanttu. Poista ruusukaaleista pienet kannat. Kuori lopuksi punajuuret kertakäyttöhansikkaat kädessä ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuumenna voi pannulla (jätä hieman punajuurille jotka pyöräytetään pannulla erikseen) ja laita kasvikset punajuuria lukuun ottamatta kuumalle pannulle ja kääntele hetki.
- Lisää joukkoon fariinisokeri tai hunaja ja raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuorta. Purista joukkoon mehu. Kiehauta. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tähtianikset ja kanelitanko.
- Laita kasvikset reunalliseen uunivuokaan. Kuumenna hieman voita ja kääntele punajuuria hetki. Mausta ripauksella suolaa. Nosta punajuuret yksitellen vuokaan ja laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja kypsennä 40-50 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Lisää reseptin vesi tarvittaessa kun juurekset ovat paahtuneet jonkin aikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti