1,8 miljoonaa suomalaista sai tilintäytettä – näin rahat käytetään: "Kaikki menee"

Tänään suomalaiset saivat yhteensä 900 miljoonaa euroa veronpalautuksia. MTV Uutiset kysyi, mihin rahat käytetään.

– Veronpalautukset menevät rantalomaan. Se on paras harrastus, sanoo Risse Lundius.

Lomakassaa veronpalautuksilla kerryttävä Lundius pyrkii suunnittelemaan veroprosenttinsa niin, että vuosittain veronpalautuspäivänä tilille napsahtaa sievoinen rahasumma, jolla voi lentää lämpimään. Vuodesta riippuen Lundius saa veronpalautuksia sadoista euroista pariin tuhanteen euroon. 

– Hyvällä suunnittelulla tulee ihan kivasti veronpalautuksia, ja se on yksi tapa säästää. 

Aurinkoa rakastava Lundius pitää veronpalautuksia helppona keinona säästää rahaa joka vuosi, ja se luonnistuu häneltä paremmin kuin rahan laittaminen sivuun.

Myös Henri Miettinen harrastaa matkailua ja laittaa mielellään veronpalautusrahansa lentolippuihin.

– Aika usein näin syksyisin minulla on jotain matkoja tiedossa. Laitan yleensä veronpalautuksia myös säästöön, Miettinen kommentoi.

"Ei raha pesää tee"

– Kaikki menee, mikä tulee, ei se raha pesää tee.

Näin kommentoi veronpalautuksia viikko sitten töihin kesälomalta palannut Kai Peltonen. Hän aikoo käyttää veronpalautuksensa myös kesältä kertyneiden luottokorttilaskujen maksamiseen.

Veronpalautuksia maksettiin tänään peräti 1,8 miljoonalle suomalaiselle. Verohallinnon mukaan elokuun veronpalautuspäivä on asiakasmäärältään vuoden isoin. Vähiten veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna joulukuussa. 

Janne Posio saa yleensä veronpalautuksia muutaman sadan euron verran ja käyttää rahat kiinteistöveroon.

– Lähetän siis käytännössä takaisin ne verorahat, Posio pohtii.

Kiinteistöveron eräpäivä on huomenna 6. elokuuta. Kiinteistöveroa maksaa 1,9 miljoonaa suomalaista ja maksettavaa heillä on yhteensä 425 miljoonaa euroa.

Jäännösveron eli mätkyjen eräpäivä oli 1. elokuuta noin 239 000 asiakkaalla. Maksettavaa mätkyjä saaneilla suomalaisilla oli yhteensä 102 miljoonaa euroa.

Pahan päivän varalle

Moni sijoittaa veronpalautusrahansa osakkeisiin tai laittaa säästöön.

– En ajattele veronpalautuksista niin, että mulla on ylimääräistä rahaa, jota voisin käyttää, vaan ennemminkin, että nyt on ylimääräistä, mitä voi sijoittaa fiksusti. Säästän pahan päivän varalle, kertoo Daniel Borgsten.

Niklas Kari kertoo niin ikään veronpalautustensa menevän pääasiassa säästöön.

– Maksan joko asuntolainaa pois tai laitan lisää rahaa osakesäästötilille. Parhaimmillaan olen saanut pari tonnia palautuksia.

Perheenäiti Jarna Kalpala puolestaan kertoo, että veronpalautukset menevät tällä hetkellä ihan tavalliseen arkeen ja elämiseen. 

– Tykkään itse tehdä niin, että arvioin veroprosentin verokorttiin vähän yläkanttiin. Mukavampi niin päin, että sieltä sitten tulee vähän rahaa takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat