12.11.2002 Kuhapaistos ja pannurieska

kuhapaistos
kuhapaistosCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 12.11.2002 15:15

n. 500 g kuhafileitä tai muuta ruodotonta kalaa
1 pss (500g) peruna(sipuli)suikaleita
1 pkt (150g) pinaattia
2-3 dl kurpitsa- tai porkkanasosetta
1/2-1 kesäkurpitsa
100-150 g pippurisekoitus
sulatejuustoa (esim. Olympia 9%)
1-1 1/2 dl kasvis- tai kalalientä
1 ruukku tilliä
tilkka sitruunamehua
1/2 tl suolaa
pippuria
2 tl juoksevaa voimariinia tai margariinia
n. 3 dl (graham)leipäkuutioita

1. Sekoita voidellun vuoan pohjalla perunasuikaleet ja vähän sulanut pinaatti nesteineen. Mausta.
2. Lisää päälle kurpitsa- tai porkkanasose ja sulatejuusto nokareina. Kaada sekaan kasvisliemi. Jos sinulla ei ole pakastettua kurpitsasosetta, lisää nestettä vähän enemmän.
3. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja lado ne vuokaan.
4. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia uunin alaritilätasolla.
5. Leikkaa kuhafileiden yläosasta keskiviivan kohdalta ruodot pois veitsellä tai terävillä saksilla. Mausta fileet sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
6. Ota vuoka uunista. Ripottele kesäkurpitsojen päälle puolet tillistä ja nosta kalafileet vuokaan. Ripottele loput tillistä ja leipäkuutiot kalojen päälle ja pirskota pinnalle muutama tippa voimariinia.
7. Jatka kypsentämistä noin 15 min. eli kunnes kalat ovat mehevän kypsiä ja leipäkuutiot kauniisti rapeutuneet ja saaneet väriä. Tarjoa lisäkkeeksi esim. porkkanaraastetta.

Pannurieska

pannurieska

pannurieska

1-2 dl piimää tai kermaviiliä
4-3 dl maitoa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 muna
1/2 tl suolaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1. Liota rikottuja ohrasuurimoita piimässä ja maidossa ainakin 2 tuntia mielellään 8 tuntia. Pidä kulhoa kylmässä. Kun käytät rieskaan kokonaan piimää, siitä tulee aika hapan. Jos haluat miedomman makuisen rieskan, käytä piimää tai kermaviiliä 1-2 dl. Nesteen kokonaismäärä 2 dl:lle rikottuja ohrasuurimoita on 1/2 l. Nesteeksi sopii myös kaura- riisi- tai soijajuoma.
2. Vatkaa joukkoon muut aineet.
3. Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta paperi uunivuokaan tai pannuun, jonka koko on noin puolet isosta uunipannusta. Jos teet kaksinkertaisen annoksen, iso uunipannu on sopivan kokoinen. Kaada taikina vuokaan.
4. Kypsennä 200 asteessa 25-30 min. uunin keskiritilätasolla. Pannurieskan voi pakastaa paloina, sulattaa hetken aikaa ja lämmittää kätevästi esim. leivänpaahtimessa.

- Toim. Kati Nappa

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle