14.12. Possurulla ja salottisipulikastike

Julkaistu 14.12.2007 00:00

Viikunoilla täytetty porsaanulkofilee

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 2 cl konjakkia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • puuvillalankaa

Leikkaa filee veitsellä ohueksi levyksi viilto kerrallaan., niin että se yhtenäisenä palana. Sivele levylle sinappi ja mausta pippurilla ja vähällä suolalla. Leikkaa viikunat viipaleiksi ja kiehauta vähässä vedessä pehmeiksi. Mausta konjakilla ja anna jäähtyä. Levitä jäähtyneet viikunat fileenpäälle. Kääri filee tiiviisti rullaksi (kääretorttu) ja sido puuvillalangalla tiukaksi paketiksi. Mausta fileen pinta vielä pippurilla, suolalla ja ruskista pannulla vähässä voissa kullan ruskeaksi joka puolelta. Paista fileerulla 180 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, nosta fileerulla uunista, kääri folioon ja anna mehustua 10 minuuttia. Poista fileestä sidontalangat ja leikkaa viipaleiksi.

Salottisipulikastike

  • 2 salottisipulia
  • 2 dl vaaleaa lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl balsamico-etikkaa
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria

Silppua sipuli ja kuullota kattilassa vähässä voissa pehmeäksi. Lisää lihaliemi, punaviini, balsamico ja anna kiehua hiljaa, kunnes liemestä lähes puolet kiehunut kokoon. Nosta liedeltä ja sekoita kylmä voi sekaan. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Reseptit: Markus Hannula ja Antti Vahtera

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle