Porsaannoisetit
- 600 g porsaan sisäfileetä
- suolaa
- valkopippuria
- oliiviöljyä
Leikkaa filee noiseteiksi (n 1 cm paksuisiksi viipaleiksi). Mausta noisetit suolalla ja valkopippurilla, paista oliiviöljyssä hitaasti miedolla lämmöllä.
Omenakastike
- 1 Granny smith- omena
- 1/2 l lihalientä
- 2 salottisipulia
- nokare voita
- 2 rkl hunajaomenaetikkaa
- 1 dl omenamehua
- 2 rkl konjakkia tai calvadosta
- valkopippuria
Kuori ja kuutioi omena ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa. Lisää etikka ja omenakuutiot, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta omena ja sipuli lihaliemessä pehmeäksi. Lisää omenamehu ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää konjakki ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi.
Pinaattipaistos
- 250 g pinaattia
- 1 rasia kirsikkatomaattia
- 2 salottisipulia
- 1/2 raastettu sitruunan kuori
- 1/2 dl oliiviöljyä
- suola
- valkopippuria
- kuivattua chilipalkoa
Kuullota hienonnettua salottisipulia oliiviöljyssä hetki. Lisää halkaistut tomaatit ja pinaatti. Lisää raastettu sitruunankuori ja mausteet. Kuumenna ja tarjoile heti
Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala