18-vuotias nuorukainen pakotti Novak Djokovicin neljän tunnin maratonkamppailuun

Novak Djokovic oli yllättävissä vaikeuksissa Australian avointen ensimmäisen kierroksen ottelussaan.

Kroatian 18-vuotias Dino Prizmic pakotti maailman kaikkien aikojen parhaana pelaajana pidetyn Djokovicin lähes neljä tuntia kestäneeseen kamppailuun, jossa serbitähti vei lopulta voiton erin 6-2, 6-7 (5-7), 6-3, 6-3. Ottelu kesti neljä tuntia ja yhden minuutin.

ATP-rankingin sijalla 178 oleva Prizmic piinasi maailman ykköstä pitkään, mutta lopulta Djokovicin rutiini oli nuorukaiselle liikaa. Ottelun ratkaisun hetkiä elettiin kolmannessa erässä, jota kroatialainen johti murron turvin pelein 3-2. Djokovic nousi kuitenkin erävoittoon 70 minuutin väännön jälkeen.

Djokovic vei yhdeksän peliä peräjälkeen ja johti neljättä erää jo pelein 4-0. Prizmic nousi kuitenkin vielä kerran taistelemaan. Djokovicilla oli Prizmicin syöttäessä tilanteessa 5-3 neljä otteluapalloa, joista kolme peräkkäisiä, mutta kroatialainen kesti. Lopulta Djokovic syötti erän itselleen pelein 6-4 ja jatkaa turnauksen toiselle kierrokselle.

Ottelun jälkeen Djokovic ylisti 18-vuotiasta vastustajaansa ottelun jälkeisessä haastattelussa.

– Hän ansaitsee kaiken kunnian tästä illasta. Hän on uskomaton pelaaja. Todella kypsä ikäisekseen, Djokovic sanoi.

– Tämä on hänen hetkensä. Tämä olisi voinut aivan hyvin olla hänen ottelunsa. Hän oli kolmannessa murron edellä. Hän taisteli, vaikka oli 4-0 perässä.

Djokovic sanoi olevansa varma, että Prizmiciä kuullaan tulevaisuudessa.

– Hän osoitti upeaa asennetta ja sinnikkyyttä, hän laittoi minut todella kappailemaan rahoistani tänään, Djokovic naurahti.

– Rakastin hänen tapaansa käyttää kentän jokainen sentti hyväkseen. Hän puolustaa huikean hyvin. Uskomaton suoritus joltain, joka on 18-vuotias, eikä ole koskaan pelannut suurella stadionilla.

Toisella kierroksella Djokovic kohtaa voittajan ottelusta Alexei Popyrin-Marc Polmans.

Juttua muokattu 14.1. kello 14.30. Lisätty Djokovicin kommentit.