Emil Ruusuvuorella kaksijakoinen arpaonni – muutokseen pyrkivä supertähti kantona kaskessa Australian avoimissa

Tulosruutu: Emil Ruusuvuori taisteli Hong Kongin ATP-turnauksen voitosta Venäjän Andrei Rublevia vastaan.

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori kohtasi kaksijakoisen arpaonnen, kun kauden ensimmäisen grand slam -turnauksen eli Australian avointen kaksinpelikaaviot julkaistiin Melbournessa. Kauden avausturnauksessaan Hongkongissa komeasti finaaliin edennyt Ruusuvuori pelaa kilpailun avauskierroksella yhdysvaltalaista Patrick Kypsonia vastaan, mutta toisella kierroksella suomalaista odottaisi todennäköisesti kolmossijoitettu venäläistähti Daniil Medvedev.

Villillä kortilla turnaukseen päässeen Kypsonin pitäisi olla Ruusuvuorelle nykyvire huomioiden suupala. 24-vuotiaista pelaajista Ruusuvuori on maailmanlistalla 50:s, viime kaudella lähinnä ATP-haastajatasolla pelannut Kypson 186:s.

Kahdesti Australian avointen kaksinpelifinaaliin yltänyt Medvedev on ollut Ruusuvuorelle haastava vastustaja, sillä venäläinen on voittanut kaksikon molemmat kohtaamiset. Medvedev ei ole vielä aloittanut kauttaan, mutta avauskierroksella vastaan tuleva ranskalaiskarsija Terence Atmane tuskin pystyy haastamaan maailmanlistan kolmosta.

Medvedev haluaa puhdistaa mainettaan

Tuittupäisenä persoonana tunnettu Medvedev kertoi turnauksen alla pyrkivänsä olemaan jatkossa kypsempi pelaaja. Medvedev on piirtänyt viime kausina itsestään kuvan eräänlaisena tenniskonnana.

– Haluan muuttua, haluan kypsyä. Tuntuu siltä, että olen ottanut viime kuukausien aikana ison askeleen, ja toivon, että ihmiset näkevät sen kentällä. Turnaukset ovat suurin haaste, koska kentällä adrenaliini on korkeimmillaan ja silloin on vaikeampaa kontrolloida tunteitaan, Medvedev pyöritteli AFP:n mukaan.

Sijoittamattomana pelaajana Ruusuvuori on joutunut kohtaamaan grand slam -kisoissa väkeviä vastustajia jo alkukierrosten aikana, eikä suomalaisen grand slam -ovi ole auennut toista kierrosta pidemmälle. Viime vuonna Ruusuvuori taipui Melbournessa toisella kierroksella viitossijoitetulle Andrei Rubleville, joka vei voiton myös viime viikonloppuna Hongkongin finaalissa.

Ruusuvuoren ja Kypsonin ottelu ei ole vielä turnauksen avauspäivän eli sunnuntain ohjelmassa.

Nuoret tähdet kärkihaastajina

Miesten kaksinpelin ykkössijoitettu on jälleen Serbian Novak Djokovic, joka otti viime vuonna Melbournessa hämmästyttävästi jo kisan 10. mestaruutensa. Nuorista huippupelaajista Carlos Alcaraz on vastakkaisella kaaviopuolella kakkossijoitettuna ja nelossijoitettu Jannik Sinner yläkaavion puolella.

Rafael Nadal joutui turnauksen alla jälleen sairastuvalle, kun espanjalaissuuruus loukkaantui viime viikolla paluukilpailussaan Brisbanessa.

Naisten kaksinpelin kärkisuosikit ovat ykkössijoitettu Iga Swiatek, hallitseva mestari Aryna Sabalenka, viime vuoden finalisti Jelena Rybakina sekä viime syksyn US Openissa ensimmäisen grand slam -pyttynsä voittanut Coco Gauff.

Miesten nelinpelissä Harri Heliövaaran on määrä pelata uuden parinsa John Peersin kanssa, mutta australialaisen jalkavaiva on haitannut kaksikon valmistautumista. Nelinpelikaavio julkaistaan sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat