Mintun makuiset lampaan kyljykset
- 1,5 kg lampaankyljyksiä
- 1-1,5 dl rypsiöljyä
- 4-5 valkosipulin kynttä
- nippu tuoretta minttua
- suolaa
- mustapippuria
Sekoita öljyn joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet, hienonnettu minttu, suolaa ja mustapippuria. Sekoita marinadi kulhossa tai vuoassa kyljysten joukkoon ja anna kyljysten marinoitua n.1 tunti huoneenlämmössä. Pyyhi ylimääräiset marinadit pois kyljysten pinnasta ja grillaa tai paista kyljykset mehevän kypsiksi. Valele kyljyksiä marinadilla kypsennyksen aikana.
Mozzarella-sitrussalaatti
- 2 pkt minimozzarellaa
- 1 verigreippi
- 2 appelsiinia
- 1 pss pakastesokeriherneitä
- 1 ruukku rapeaa salaattia
- 1 ruukku rucolaa
- Kastike:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1-2 rkl vaaleaa balsamicoa
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria
- ripaus suolaa
Puolita pikkumozzarellat ja fileoi greippi sekä appelsiinit. Huuhtele ruocola ja salaatti kylmällä vedellä. Revi salaatit pediksi lautaselle tai vadille. Asettele päälle sokeriherneet, mozzarellat ja sitruslohkot. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja kaada salaatin päälle. Tarjoile grillattujen kyljysten kera.
Resepti: Alex Nurmi