19-vuotias kuoli lukuisiin veitseniskuihin Vantaalla – puukottaja määrätään tutkimuksiin

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut välituomion Vantaan Myyrmäessä helmikuussa tapahtuneessa henkirikostapauksessa.

Oikeus katsoo välituomiossaan, että murhasta syytetty 28-vuotias mies puukotti 19-vuotiaan uhrin kuoliaaksi. Se määrää syytetyn mielentilan tutkittavaksi ja ottaa sen jälkeen kantaa siihen, mihin rikokseen mies on syyllistynyt ja minkälainen rangaistus teosta seuraa.

Oikeuden mukaan asiassa ei tullut ilmi mitään sellaisia seikkoja, joiden mukaan uhrin vammat olisi aiheuttanut joku muu kuin syytetty mies. 

19-vuotias kuoli keuhkot ja sydämen lävistäneisiin haavoihin. Lisäksi hänen kehostaan löytyi vähintään 12 teräaseella aiheutetuksi sopivaa
vammaa.

Syyttäjän mukaan syytetty oli viettänyt iltaa 19-vuotiaan ystävänsä asunnolla ja tappanut tämän illanvieton päätteeksi. Teko sai alkunsa, kun uhri makasi sängyllä. Syyttäjä toteaa, että teko oli kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon sen kohdistaminen ystävään tämän omassa kodissa ilman minkäänlaista aihetta.

Mies itse on kiistänyt syytteet. Hänen mukaansa uhri oli yritti tappaa hänet veitsellä, mutta hän sai veitsen haltuunsa ja puolustautui iskemällä sillä kerran. Sen jälkeen hän pakeni asunnon ikkunasta. Hän ei kuitenkaan halunnut tulla itse kuulluksi oikeudenkäynnissä.

Lue myös:

    Uusimmat