Kaksikko meni Vantaalle selvittämään velkaa: Seurauksena raaka tilanne ja kuolema

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 36-vuotiaan miehen kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen Vantaan Ruskeasannassa kesäkuussa tapahtuneesta henkirikoksesta.

Tuomion mukaan mies meni naamioituneena toisen, 44-vuotiaan miehen kanssa selvittelemään velka-asiaa asuntoon, jossa he kävivät kahden asunnossa olleen miehen kimppuun.

44-vuotias mies kertoi oikeudessa, että hän oli velkaa asunnon haltijalle. Hän kertoi käyneensä tämän kimppuun mutta sitten huomanneensa, että toinen asunnossa ollut mies vuoti verta.

Taposta syytetty 36-vuotias mies myönsi puukottaneensa ja viiltäneensä uhria mukanaan tuomallaan veitsellä. Oikeuden mukaan veitsen terän pituus oli 20 senttimetriä.

Mies katsoi syyllistyneensä hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tappoon. Oikeuden mukaan puukotusta edeltävästä väkivallasta ei ollut näyttöä, eikä henkirikosta näin voitu pitää hätävarjeluna.

Toiselle miehelle ehdollista

Käräjäoikeus tuomitsi Billah El Mouatez Zegadin, 36, taposta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta kymmenen vuoden vankeuteen.

Oikeuden mukaan asiassa ei näytetty, että Zegadin tarkoitus oli tappaa uhri, mutta se katsoi, että hänen on täytynyt pitää kuolemaa vähintään varsin todennäköisenä.

Tuomiossa sanotaan, että Zegad meni asuntoon toisen miehen kanssa aseistautuneena ja tarkoituksenaan käyttää väkivaltaa. Hän oli hyökännyt uhrin kimppuun lähes saman tien asuntoon saapumisen jälkeen, tuomiossa sanotaan.

–  eko on sisältänyt useita (uhriin) kohdistuneita veitsellä lyöntejä ja viiltoja, joista osa on ulottunut pitkälle tämän kehoon. Erityisesti yhdessä lyönnissä on täytynyt olla runsaasti voimaa. (Uhrin) ei ole osoitettu provosoineen tai puolustaneen itseään tavalla, joka olisi millään tavoin oikeuttanut Zegadin toiminnan, tuomiossa sanotaan.

Zegadin kanssa asuntoon tunkeutunut 44-vuotias mies tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja asunnon haltijan pahoinpitelystä ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomio on annettu torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat