22-vuotias ruotsalaispuolustaja palaa SM-liigaan – edelliskerta pahasti pilalle

Ruotsalaispuolustaja Viktor Persson palaa jääkiekon SM-liigaan. Hän siirtyy puolustamisestaan kritiikkiä saaneeseen JYPiin loppukauden mittaisella sopimuksella Ruotsin pääsarjaseura Brynäsistä.

Persson, 22, pelasi alkukaudella pätkäsopimuksella 11 ottelua Brynäsissä. Ne menivät tehopisteettömästi.

Sitä ennen Persson oli Suomessa Lahden Pelicansin miehenä kausina 2022–24. Tuo rupeama meni kuitenkin pahasti pilalle. Persson loukkaantui tammikuussa 2023 eikä pelannut sen jälkeen enää lainkaan. Koko sesonki 2023–24 meni sivussa.

Kaudella 2022–23 Persson pelasi Pelicansissa 24 ottelua. Tilille tuli kolme syöttöpistettä.

Leveyttä ja kahden suunnan pelaamista

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi on kritisoinut JYPin puolustamista pehmeäksi – joukkueen maalille on tultu "luvattoman helposti joka puolelta". Vahvistukselle on ollut tarvetta jyväskyläläisseurassa, jonka takana SM-liigan sarjataulukossa on vain Jukurit.

JYPin urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä luonnehtii 187-senttistä ja oikealta pelaavaa Perssonia hyvänkokoiseksi ja hyvin liikkuvaksi monipuoliseksi puolustajaksi.

– Perssonilla on hieman ollut haasteita loukkaantumisten kanssa mutta nyt pelaaja on saanut harjoitella ja pelata ehjänä viime keväästä asti. Persson tuo puolustukseemme kaivattua leveyttä ja hyvää kahden suunnan pelaamista, Mälkiä sanoo tiedotteessa.

Persson on JYPin mukaan joukkueen vahvuudessa jo tällä viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat