Ananastatin
- 0,75 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g voita
- 1 tuore ananas
- 300 g valmista voitaikinaa
Sulata sokeri pannulla miedolla lämmöllä ja lisää voi pieninä kuutioina. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Kuori ananas, poista kova keskusta ja leikkaa viipaleiksi. Asettele ananasviipaleet sokeri-voiseoksen päälle ja anna viipaleiden hetki maustua miedolla lämmöllä.
Kauli voitaikina ohueksi levyksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada karamelisoidut ananasrenkaat liemineen pohjan päälle ja paista torttua 180 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Anna piirakan vetäytyä esim. folion alla hetki ennen tarjoilua.
Appelsiinisorbetti
- 4 dl tuoretta appelsiinimehua (6-8 appelsiinia)
- 2-3 dl sokerilientä (2 cl sitruslikööriä)
- 0,5 dl sitruunamehua
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kirnua jäätelökoneessa sorbetiksi tai kaada muoviseen vuokaan, peitä kelmulla ja pakasta.
Sekoita muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta rakenteesta tulee tasainen ja pehmeä. Säilytä pakastimessa.
Sokeriliemi:
- 5 dl vettä
- 2,5 dl sokeria
Mittaa ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Jäähdytä.
Reseptit: Teresa Välimäki/Ruokala