27 vuotta moottoripyöräpoliisina ollut Sami kertoo rajusta takaa-ajosta, jossa pyörä lähti lunastukseen: "Sitten sukellettiin"

27 vuotta moottoripyöräpoliisina toiminut Sami kertoo takaa-ajotilanteesta, jossa pyörä meni lunastukseen: "Sitten sukellettiin" 1:02
VIDEO: Tässä takaa-ajotilanteessa kokeneen moottoripyöräpoliisin pyörä meni lunastukseen.

Seinäjoen liikennepoliisisektorissa työskentelevä vanhempi konstaapeli Sami Olli tietää 27 vuoden työkokemuksella, että tien päällä tapahtuu ja pelti saattaa rytistä – oli kyse sitten harjoitustilanteista tai työtehtävistä.

MTV Uutisten Sanna Ketola seurasi moottoripyöräpoliisien kevätharjoituksia Lopella Räyskälässä suljetulla lentokentällä. Kentällä poliisit harjoittelivat ajoa talvikauden jälkeen ja imitoivat tosielämän tilanteita harjoitusmuodossa.

Kuten Poliisiammattikorkeakoulun moottoripyöräpoliisien koulutuksessakin painotetaan, tulee hitaat nopeudet hallita taitavasti, jotta pystyy ajamaan nopeasti. Hälytystehtäviin täytyy puolestaan reagoida olemattomallakin varoitusajalla.

– Tilanne tulee sekunnissa päälle ja silloin pitää olla valmis toimimaan.

Koska pyörä kulkee lujaa ja sillä on suorituskykyä, tulee vauhti ottaa liikenteessä huomioon.

– Eli jos et näe hälytysajossa kurvin tai nyppylän taakse, ota vauhtia pois. Pyörä kyllä kiihtyy salamana taas, kun tiellä on näkyvyyttä. Sitten voi antaa hanaa.

"Sitten sukellettiin"

Kerran kävi Ollin kertoman mukaan tilanne, jossa kokeneellakin moottoripyöräkuskilla menopeli lähti kunnolla alta.

Silloin henkilöauton kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä vaan lähti karkuun. Ukonilman ja sateen vuoksi hiekkatiellä rapa lensi lujaa, joten Olli ajoi pakoon ajavan henkilöauton perässä visiiri auki.

– Hetken päästä minulta meni näkökenttä ja saman tien tuli heitto tiellä.

– Takajarrulla pystyi luistossa menemään vähän, mutta se ei riittänyt. Sitten sukellettiin.

Olli painottaa, että haastavien tilanteiden jälkeen on tärkeää, että pyörän selkään uskaltaa astua takaisin mahdollisimman pian. Pelkäämään ei pidä jäädä, jotta työtä voi tehdä.

– Viikon päästä mentiin uudelleen pyörän selkään.

Millaisia ruhjeita poliisi sai takaa-ajotilanteessa? Entä mitä pakoon rientäneelle henkilöautolle kävi? Kuuntele tarina Ollin kertomana jutun alussa olevalta videolta!

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat