75 000 ihmisen Suviseurat alkamassa – liikenne voi ruuhkautua Pohjois-Suomessa

Suviseurat voi ruuhkauttaa liikennettä Pohjois-Suomessa erityisesti Oulun ja Kuusamon välisellä valtatie 20:lla, kertoo liikenteenohjausyhtiö Fintraffic tiedotteessa.

Menoliikenteen ruuhka on suurinta tänään perjantaina illalla ja alkuyöstä. 

Ruuhkaa on eniten valtatien 20 ja kantatien 78 risteyksessä sekä Pudasjärven lentokentän kohdalla. 

Tärkeimmissä risteyksissä liikennettä ohjataan.

Fintraffic kertoo, että tapahtumaan odotetaan saapuvan henkilö- ja linja-autojen lisäksi 9  00 asuntovaunua tai -autoa. Lauantai-iltapäivällä alueella voi olla yhteensä jopa 20 000 ajoneuvoa.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) järjestää tapahtuman tänä vuonna Pudasjärven lentokentällä. Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen vuotuinen kesätapahtuma kestää perjantaista sunnuntaihin.

Lauantaina eniten väkeä

Tapahtumaan arvioidaan saapuvan noin 75 000 ihmistä. 

Suviseurojen viestintäosaston puheenjohtaja Mikko Kälkäjä arvioi STT:lle perjantai-iltapäivällä, että odotettu väkimäärä on pian jo täyttynyt. Eniten väkeä odotetaan olevan paikalla tapahtumassa lauantaina.

– Ilmat ovat suosineet meitä. Täällä on melkein 30 astetta. Vesipulloja tilattiin lisää, että ihmisillä riittää juotavaa. Muuten on mennyt kaikki suunnitelmien mukaan, Kälkäjä kuvailee.

Tapahtuma alkoi Suviseurojen tiedotteen mukaan SRK:n puheenjohtajan Valde Palolan sanoilla. 

Hän muun muassa korosti vanhoillislestadiolaisten käsitystä avioliitosta miehen ja naisen välisenä ja totesi, että kaikki lapset ovat Jumalan lahjoja, jotka he haluavat ottaa vastaan. 

Liikkeen virallisen näkemyksen mukaan ehkäisyn käyttö ei ole sallittua.

Paluuliikenteen ruuhkahuiput ovat sunnuntaina puolenpäivän ja iltakahdeksan välillä sekä maanantaina puolenpäivän ja iltakuuden välillä, kertoo Fintraffic.

Lue myös:

    Uusimmat