Elokapina aikoo sulkea Länsiväylän liikenteen, poliisi varoittaa liikennehaitasta

Greta Thunberg Elokapinan mielenosoituksessa Helsingissä: "Tässä kriisissä on kaikki pelissä" 3:09
Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg osallistui Elokapinan mielenosoituksessa Helsingissä tiistaina. Katso videolta Thunbergin puhe.

Ympäristöliike Elokapina aikoo sulkea Länsiväylän liikenteen Helsingin Ruoholahdessa tänään. Helsingin poliisi varoittaa, että mielenosoitus aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa pääkaupungissa.

Poliisi ohjaa tarvittaessa liikennettä poikkeusreiteille. Helsingin poliisi myös ilmoitti eilen tiedotteessaan, ettei se salli liikenteen estämistä Länsiväylällä.

– Poliisi neuvottelee aina mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen, linjasi ylikomisario Heikki Porola.

Elokapina kertoi sivuillaan, että mielenosoitus alkaa iltapäivällä kello kolmelta Porkkalankadun ja Länsiväylän risteyksessä ja päättyy iltayhdeksältä.

Mielenosoitus on osa toista viikkoa jatkuvaa Myrskyvaroitus-kampanjaa, joka vaatii hallitukselta esimerkiksi ympäristölle haitallisten tukien lopettamista.

Poliisi kertoi Elokapinan ilmoittaneen, että sen mielenosoitukset jatkuvat sunnuntaina Helsingin Hakaniemen sillalla.

Lue myös:

    Uusimmat