Soppamiehessä bensan katkua, vauhdin hurmaa ja kauniita naisia. Luvassa on japanilainen illallinen Viivin Avellanin kattoterassilla Helsingin taivaan alla.
Sushit kuudelle
Tarvikkeet:
- sushiriisiä
- bambumatto
- wasabi
- hillotut inkiväärilastut
- mirin
- japanilainen majoneesi
- soija
- merilevää
- punaista chiliä ja makeaa chilikastiketta.
Täytteet:
- 200g tonnikalaa
- 300g lohta
- yksi kurkku
- 2kpl avokadoja
- yksi jääsalaatti ruukku
- yksi puntti pientä vihreää parsaa tai miniparsaa
- 100g jättiravun pyrstöjä
- yksi puntti japanilaista persiljaa
- muutama thai kevät sipuli
- seesamin siemeniä paahdettuna.
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, keittoajat saattavat vaihdella. Jäähdytä riisi, lisää mirin sekä mausta hieman suolalla.
Sushilajitelma
Temaki: Täytteenä tonnikalaa ja avocadoa
Salaatilla täytettyä Californian rullaa: Täytteenä jääsalaattia, thai sipulin varsia, lohta, japanilaista persiljaa ja majoneesia
Californian rainbowrulla: Päällä avocadoa ja lohta
Californian rulla: Täytteenä jättirapu, kurkku, parsa, tonnikala
Tonnikalamakit: Täytteenä tonnikalaa, kurkkua ja wasabia
Kasvismakit: Täytteenä kurkkua ja parsaa
Kuvassa: vasemmalta oikealle
Tarjoile sushien lisäkkeenä soijaa, wasabia ja inkiväärilastuja juomaksi sakea ja olutta.
Jos sushien valmistus kiinnostaa enemmänkin, niin aiheeseen liittyvistä kirjoista saa monipuolisia ohjeita.